Ο Έλον Μασκ δηλώνει αισιόδοξος για την Tesla παρά τα προβλήματα

Ο Έλον Μασκ δηλώνει αισιόδοξος για την Tesla παρά τα προβλήματα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είπε στους μετόχους της εταιρείας ότι θα βελτιώσει τις επιδόσεις της.

Οι μέτοχοι της Tesla συγκεντρώθηκαν στην Καλιφόρνια για την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, και ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία θα τα πάει καλύτερα στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ υποσχέθηκε ότι ετοιμάζονται δύο αναβαθμίσεις λογισμικού για τα οχήματα Model X που θα διορθώσουν τις προβληματικές πόρτες του ηλεκτροκίνητου SUV.

Οι πόρτες χρησιμοποιούν αισθητήρες για να αποφύγουν να χτυπήσουν αντικείμενα, καθώς ανοίγουν και κλείνουν πλευρικά, αλλά ο Μασκ παραδέχθηκε ότι «είναι τρομερά δύσκολη η βελτίωσή τους».

Το πρώτο Model X (με τιμή άνω των 80.000 δολαρίων) βρέθηκε στο δρόμο τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αλλά τα οχήματα έχουν επισκιαστεί από μια σειρά ανακλήσεων και κατασκευαστικών προβλημάτων. Ο Μασκ έχει παραδεχθεί ότι ο σχεδιασμός ήταν υπερβολικά σύνθετος για ένα μοντέλο πρώτης γενιάς.

Ο Μασκ υποσχέθηκε στους μετόχους ότι το τρίτο μοντέλο της εταιρείας – το μεσαίας τιμής Model 3 – δεν θα αντιμετωπίσει παρεμφερή προβλήματα όταν αρχίσουν του χρόνου οι παραδόσεις του. Κι αυτό γιατί το όχημα σχεδιάστηκε με έμφαση στην απλότητα κατασκευής. Αντίθετα, τα Model X και Model S εστίασαν στις επιδόσεις και την πολυτέλεια.

Για την ακρίβεια, ο Μασκ είπε ότι αντί να εστιάζει στα οχήματα, αυτή την περίοδο σκέφτεται περισσότερο το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.

«Σκεφτόμαστε τη σημασία του μηχανήματος που κατασκευάζει το μηχάνημα» – κάτι εξαιρετικά σημαντικό καθώς η εταιρεία επιζητά να διευρύνει την κλίμακα της παραγωγής για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Ο στόχος είναι στο τέλος του χρόνου η παραγωγή δυνατότητα της εταιρείας να φτάσει τα 80.000 οχήματα ετησίως.

Η αλήθεια είναι ότι η Tesla δεν έχει βγάλει ακόμα κέρδη, αλλά ο Μασκ λέει ότι «δεν έχω υπάρξει περισσότερο ενθουσιασμένος για το μέλλον της εταιρείας απ’ ό,τι σήμερα».