Ο Έλον Μασκ χρωστάει ακόμα και στον… βασιλιά Κάρολο Γ΄

Ο Έλον Μασκ χρωστάει ακόμα και στον… βασιλιά Κάρολο Γ΄
«Όταν υπάρξει επιβεβαίωση µιας εύλογης (~50%) χρήσης καθαρής ενέργειαςαπό τους εξορύκτες µε θετική µελλοντική τάση, η Tesla θα αρχίσει να δέχεται ξανά Bitcoin στις συναλλαγές της». Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει γίνει ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής του κόσμου.

Το Twitter κατηγορείται για ακόμη μια φορά ότι δεν πληρώνει ενοίκιο.

Η Britain’s Crown Estate, μια ανεξάρτητη εμπορική επιχείρηση, η οποία διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ανήκει στον Βρετανό μονάρχη, κατέθεσε αγωγή εναντίον του γίγαντα των social media για φερόμενο απλήρωτο ενοίκιο στα γραφεία του Λονδίνου.

Οι λίστες των δικαστηρίων έδειξαν ότι η υπόθεση κατά του Twitter κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Το Crown Estate, το οποίο ανήκει στον βασιλιά Κάρολο Γ΄ και διαχειρίζεται χιλιάδες στρέμματα βρετανική γης που ανήκουν στο στέμμα, επιβεβαίωσε την ενέργεια που σχετίζεται με «καθυστερήσεις ενοικίων» στις εγκαταστάσεις του Twitter στην οδό 20 Air Street, Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία ηλικίας 260 ετών είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στο Ηνωμένο Βασίλειο—συμπεριλαμβανομένων 10 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών ιδιοκτησίας μόνο στο West End του Λονδίνου. Τα κέρδη που προκύπτουν από τα ακίνητα συλλέγονται από τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι 3 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα χρήματα ξοδεύτηκαν για δημόσιες δαπάνες τα τελευταία 10 χρόνια.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter, ο Έλον Μασκ, άρχισε να μειώνει τα έξοδα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε δαπάνες πληροφορικής, της δημοπρασίας επίπλων μέσα από τα γραφεία του Twitter και της απόλυσης πάνω από το μισό του εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με αναφορές, το γραφείο του τεχνολογικού γίγαντα στο Λονδίνο κοντά στο Piccadilly Circus έχει εγκαταλειφθεί εδώ και μερικούς μήνες, με την σήμανση και τα λογότυπα στο Twitter να έχουν αφαιρεθεί.

Αυτή βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία του Μασκ αντιμετωπίζει προβλήματα επειδή δεν πληρώνει ενοίκιο.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στις ΗΠΑ, όπου το Twitter δεν κατέβαλε σχεδόν 6,8 εκατομμύρια δολάρια ενοίκιο για τα κεντρικά γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης.

Η Sri Nine Market Square “έβγαλε” 3,6 εκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά ασφαλείας του Twitter για να ικανοποιήσει την πληρωμή που χάθηκε τον Δεκέμβριο, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να χρωστά 3,1 εκατομμύρια δολάρια σε απλήρωτα ενοίκια από τον Ιανουάριο.

Το Twitter μισθώνει πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα σε οκτώ ορόφους στο κτήριο του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την καταγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ιδιοκτήτης επιδιώκει επίσης να αυξήσει την ενέγγυα πίστωση του Twitter στα 10 εκατομμύρια δολάρια, με βάση μια ρήτρα στη μίσθωση που ενεργοποιήθηκε μετά τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας, όμως όπως ισχυρίστηκε, το Twitter αρνήθηκε να το πράξει.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας άλλος ιδιοκτήτης από το Σαν Φρανσίσκο κατηγόρησε την εταιρεία του Έλον Μασκ ότι δεν πληρώνει ενοίκιο.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο ιδιοκτήτης του 650 California St.—Columbia REIT, θυγατρικής της Columbia Property Trust—κατηγόρησε τον τεχνολογικό γίγαντα ότι δεν κατέβαλε ενοίκιο αξίας 136.260 δολαρίων για τη χρήση του 30ου ορόφου.

Η μη καταβολή ενοικίων έχει αναφερθεί ως μέρος της συνολικής επιχειρηματικής στρατηγικής του Μασκ για τη διατήρηση των εξόδων σε χαμηλά επίπεδα. Μέχρι στιγμής η προσέγγιση αυτή εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς, από την παράλειψη ενοικίου, μέχρι στη άρνηση πληρωμής για πτήσεις με τζετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: