Ο Enterprise Greece φέρνει στην Αθήνα το Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum

Ο Enterprise Greece φέρνει στην Αθήνα το Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum

Πρόκειται για το σημαντικότερο φόρουμ που διοργανώνεται στην Ευρώπη και αφορά επενδύσεις σε τουριστικά resorts στη Μεσόγειο.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τον Οκτώβριο, το Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum, μετά από τις επιτυχημένες προσπάθειες του οργανισμού Enterprise Greece με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού.

Πρόκειται για το σημαντικότερο φόρουμ που διοργανώνεται στην Ευρώπη και αφορά επενδύσεις σε τουριστικά resorts στη Μεσόγειο και στο πλαίσιο αυτό κλείνονται μεγάλες συμφωνίες κάθε χρόνο. Πλήθος διεθνών επενδυτών, κατασκευαστών, ξενοδόχων, διεθνών αλυσίδων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο, συμμετείχαν και φέτος στο φόρουμ που έγινε στην Ταραγόνα της Ισπανίας, σε ένα πυκνό πρόγραμμα ομιλιών και εκδηλώσεων δικτύωσης.

Το φόρουμ πραγματοποιείται από την QUESTEX Hospitality Group και κατά την διεξαγωγή του στην Αθήνα, από 17 έως 19 Οκτωβρίου 2018, αναμένεται να έλθουν πλήθος διεθνών επενδυτών, διεθνών αλυσίδων, επαγγελματιών του χώρου και κατασκευαστών, για να συζητήσουν όλες τις εξελίξεις στις επενδύσεις σε τουριστικά θέρετρα στη Μεσόγειο, αλλά και να αξιολογήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που συνηγορεί στο ότι η χώρα μας έχει αλλάξει σελίδα και ότι ο τουρισμός καθοδηγεί τις θετικές αυτές εξελίξεις.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MRH), το οποίο έλαβε χώρα από 16 έως 18 Οκτωβρίου 2017, στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece συμμετείχε για άλλη μια φορά στο MRH, αλλά φέτος με πιο ισχυρή παρουσία, μέσω συντονισμού round table αφιερωμένου στην Ελλάδα, στο οποίο, επενδυτές, διεθνείς αλυσίδες και κατασκευαστές, εξέφρασαν ενδιαφέρον να αξιολογήσουν τις επενδυτικές δυνατότητες της χώρας, αλλά και με ειδικά διαμορφωμένο booth όπου παρουσιαζόταν η επενδυτική πρόταση της Ελλάδας στον τουρισμό και ειδικά στα τουριστικά θέρετρα.

Στο φετινό MRH, ο οργανισμός Enterprise Greece συνεργάσθηκε με το υπουργείο Τουρισμού και για πρώτη φορά συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλας, σε πάνελ ομιλητών για ανάπτυξη τουριστικών προορισμών στη Μεσόγειο.

Ο κ. Τζιάλας κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η στρατηγική του υπουργείου είναι να καταστεί η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς με τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, ανοίγοντας νέες αγορές και δημιουργώντας νέους προορισμούς με την παράλληλη ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων».

Η γενική διευθύντρια Επενδύσεων του Enterprise Greece Αγγέλα Μιχαλοπούλου, κατά τη διάρκεια του αφιερωμένου στην Ελλάδα roundtable τόνισε τις εξαιρετικές δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα σήμερα στην ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, σε πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας, ειδικά σε συνδυασμό με το επιτυχημένο ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa και αναφέρθηκε εκτενώς στις υπηρεσίες matchmaking του οργανισμού, αλλά και υποστήριξης των επενδυτών σε όλα τα στάδια υλοποίησης της επένδυσης.