Ο Φρανσουά Ολάντ «στην υπηρεσία των φτωχών»

Ο Φρανσουά Ολάντ «στην υπηρεσία των φτωχών»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απαντά για πρώτη φορά σε όσα του προσάπτει περί «ξεδοντιάρηδων» η πρώην συζυγός του στο βιβλίο της.

«Είμαι στην υπηρεσία των φτωχότερων, αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου», δήλωσε 0 πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας στην πρώην σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, που από τις σελίδες του αυτοβιογραφικού βιβλίου της τον κατηγόρησε ότι δεν συμπαθεί τους φτωχούς, ενώ πρόσθεσε ότι παρά τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως το τέλος της θητείας του το 2017.

Αντιδρώντας για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία αυτή την εβδομάδα του βιβλίου της Τριερβελέρ, με την οποία χώρισαν τον Ιανουάριο, ο Ολάντ κατήγγειλε τις επιθέσεις που περιέχονται σε αυτό.

«Δεν θα δεχθώ ποτέ να αμφισβητηθούν αυτά που αποτελούν δεσμεύσεις ολόκληρης της ζωής μου, αυτά στα οποία έχω βασίσει την πολιτική μου ζωή, τις δεσμεύσεις μου, τις ευθύνες μου, την αποστολή που ασκώ», επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος

Στο βιβλίο της η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας υποστηρίζει ότι ο Ολάντ αποκαλεί τους φτωχούς «ξεδοντιάρηδες» και είναι πολύ «υπερήφανος για το ευφυολόγημά του» αυτό.

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ να αμφισβητηθούν οι ενέργειές μου στην υπηρεσία των Γάλλων και κυρίως η ανθρώπινη σχέση που έχω με τους πιο ευάλωτους, τους πιο ταπεινούς, τους πιο σεμνούς, τους πιο φτωχούς, διότι είμαι στην υπηρεσία τους και επειδή είναι ο λόγος ύπαρξής μου, πολύ απλά ο λόγος ύπαρξής μου», είπε ο Ολάντ.

Παράλληλα σχολιάζοντας το χαμηλό ποσοστό δημοτικότητάς του, που σύμφωνα με προχθεσινή δημοσκόπηση έπεσε τον Αύγουστο στο 13%, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησης.

«Εκλέχθηκα από τον γαλλικό λαό για πέντε χρόνια. Είμαι στη μέση της θητείας μου», επεσήμανε ο Ολάντ. «Δεν υπάρχει καμία δημοσκόπηση, όσο δύσκολη και να είναι (…) που μπορεί να διακόψει την αποστολή που έχει δώσει ο λαός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

«Καθήκον μου είναι να μην υποκύψω μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση (. . .). Είναι να επιλύσω τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία», κατέληξε ο Ολάντ.

Διαβάστε ακόμη:

Ολάντ: Ο πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Οι ξεδοντιάρηδες» και άλλα μυστικά του Ολάντ στη φόρα

Τα «μαγικά χρόνια» της Τριερβελέρ στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ

Η «τελευταία ευκαιρία» του Ολάντ