Ο γαμπρός του Κλίντον πόνταρε στην Ελλάδα τα λεφτά του και έχασε

Ο γαμπρός του Κλίντον πόνταρε στην Ελλάδα τα λεφτά του και έχασε

Τέλος για το hedge fund Eaglevale Hellenic Opportunity μετά από απώλειες της τάξης του 90%.

Κλείνει το hedge fund που είχε ιδρύσει ο γαμπρός το Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον, ο οποίος στοιχημάτιζε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται δύο επενδυτές, δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του, το επενδυτικό ταμείο του Μαρκ Μεζβίνσκι βάζει τέλος στην δραστηριότητά του, έχοντας χάσει σχεδόν το 90% της αξίας του.

Το hedge fund με την επωνυμία Eaglevale Hellenic Opportunity και έδρα το Μανχάταν είχε συγκεντρώσει 25 εκατ. δολάρια από επενδυτές για να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος, καθώς είχαν ελπίδες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Συνέταιροι Μεζβίνσκι ήταν πρώην συνεργάτες του από την Goldman Sachs.

Ο Μαρκ Mεζβίνσκι είναι παντρεμένος με την Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την Αμερικανική προεδρία.

Μάλιστα ήταν στις πρώτες θέσεις της αίθουσας όπου έγινε η ιστορική πλέον τηλεοπτική συζήτηση του Μπιλ Κλίντον με τον Αλέξη Τσίπρα στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο συνεδρίου του Clinton Global Initiative.

Λίγους μήνες πριν, στις αρχές του 2015, ο Μεζβίνσκι είχε αναγκαστεί να απολογηθεί εγγράφως στους μετόχους του hedge fund του για το πώς χάθηκαν τα μισά, τότε, λεφτά τους που είχαν τοποθετηθεί σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές και ομόλογα του Δημοσίου. Εκτοτε, οι απώλειες πολλαπλασιάστηκαν. Δεν ήταν βέβαια ο μόνος που έχασε πολλά λεφτά στην ελληνική αγορά. Η κατάρρευση των ελληνικών αξιών κατά το πρώτο μισό του 2015 οδήγησε σε συντριπτικές απώλειες πολλούς ξένους διαχειριστές κεφαλαίων. Χάθηκαν πολλά δισεκατομμύρια και μαζί τους έπεσαν κεφάλια σε πολλά επενδυτικά σχήματα.