Ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος είναι ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2015

Ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος είναι ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2015

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού της EY.

Ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie αναδείχθηκε Έλληνας «Eπιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2015, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την EY Ελλάδας στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για πέμπτη φορά στην Ελλάδα, κορυφαίοι παράγοντες του επιχειρηματικού, θεσμικού και ακαδημαϊκού χώρου παραβρέθηκαν για να στηρίξουν και να τιμήσουν το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα και όραμα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης επίσης βραβεύτηκαν και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών μετά από απόφαση της 9μελούς Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

  • Ο κ. Νικόλαος Γουλής, Διευθύνων Σύμβουλος, e-Travel Α.Ε. (pamediakopes.gr), έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας»
  • Ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, FF Group (Folli Follie Group), έλαβε το βραβείο «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας»
  • Ο κ. Ιωάννης Τσερέπας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Lariplast Α.Ε.Β.Ε., έλαβε το βραβείο «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας»
  • Η κα Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Πρωτοπόρος επιχειρηματίας.

Ο νικητής του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2015 κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος παραλαμβάνοντας το βραβείο του, δήλωσε ότι: «Θα εκπροσωπήσω επάξια την Ελλάδα και όλους τους συνυποψηφίους μου ώστε να έχει η χώρα μας τη θέση που της αξίζει».

Ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 60 περίπου χώρες, στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2016 στο Monte Carlo.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Κουτσολιούτσου στο Fortune

Ο κ. Πάνος Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, σημείωσε:

«Στην ΕΥ, έχουμε ορίσει ως αποστολή μας τη συμβολή στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Η διοργάνωση του διαγωνισμού αυτού, αποτελεί μια ακόμη εκδήλωση της αφοσίωσής μας σε αυτήν την αποστολή. Ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος, όταν αναδεικνύει και αναγνωρίζει πρότυπα σαν τους επιχειρηματίες που βραβεύουμε απόψε. Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο για τον τόπο μας, ο συμβολισμός του θεσμού αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Οφείλουμε να εξηγήσουμε στην ελληνική κοινωνία και να αναδείξουμε τον πρωταρχικό ρόλο της επιχειρηματικότητας, στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Να δώσουμε το ηχηρό μήνυμα ότι μια κοινωνία επιβιώνει και αναπτύσσεται μόνο μέσα από ένα ισχυρό πλαίσιο αρχών και κανόνων που ενισχύουν το κράτος δικαίου, την αριστεία, την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, και το επιχειρείν. Οφείλουμε να συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό άλμα στη χώρα. Σε μια επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον υγιή ανταγωνισμό, στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία, τερματίζοντας το φαύλο κύκλο της στασιμότητας, της μιζέριας και της ανεργίας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2015 και σε όλους τους βραβευθέντες της αποψινής βραδιάς.»

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος αφού ευχαρίστησε την ΕΥ για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε πώς πρέπει «να συνεχίσουμε να ψάχνουμε, να βρίσκουμε και να αναδεικνύουμε όλοι μαζί αυτή την άλλη Ελλάδα, που συνεχίζει να ονειρεύεται και να αγωνίζεται, που θέλει για τον εαυτό της και τον τόπο της μια λέξη ξεχασμένη από τη γενιά μας, αλλά τόσο επίκαιρη στη γενιά των πατεράδων μας, τη λέξη “προκοπή”».

1/6