Ο ηγέτης των Starbucks αποκάλυψε ποιον θέλει για πρόεδρο στις ΗΠΑ

Ο ηγέτης των Starbucks αποκάλυψε ποιον θέλει για πρόεδρο στις ΗΠΑ

Ο Howard Schultz ψηφίζει Χίλαρι Κλίντον και εξηγεί το γιατί.

O Howard Schultz είναι ένας από τους εξωστρεφείς CEO στις ΗΠΑ, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε πάρει θέση για το αν στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον ή τον Ντόναλαντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, ο CEO των Starbucks τοποθετήθηκε παίρνοντας το μέρος των Δημοκρατικών.

«Είναι φανερό ότι η Χίλαρι Κλίντον πρέπει να είναι η επόμενη πρόεδρος» είπε ο Schultz στο CNNMoney. Και συμπλήρωσε: «Έχει την κατάλληλη εμπειρία ζωής και την επαγγελματική εμπειρία για αυτή τη θέση».

Όπως είναι γνωστό ο ηγέτης της μεγαλύτερης εταιρείας καφέ στον κόσμο είχε στηρίξει τον Μπάρακ Ομπάμα και το 2008 και το 2012 και δηλώνει οπαδός του δημοκρατικού κόμματος. Όλα τα χρόνια οι δωρεές του είναι προς το δημοκρατικό κόμμα, με εξαίρεση τη στήριξη του ρεπουμπλικάνου John McCain στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Παράλληλα ο Schultz δεν έχει αποκλείσει να ασχοληθεί με την πολιτική κάποια στιγμή, ενώ αναφέρεται με σκληρά λόγια στην αμερικανική πολιτική σκηνή μιλώντας για «τσίρκο».

«Είμαι ακόμα νέος» είπε την Τετάρτη. Στην ηλικία άλλωστε των 63 ετών είναι νεότερος τόσο από την Κλίντον όσο και από τον Τραμπ.

Ο Schultz εμφανίζεται τακτικά σε παρεμφερείς λίστες λόγω των προοδευτικών αντιλήψεών του ως προς τις παροχές προς τους εργαζόμενους.

Φέτος, πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας τον Απρίλιο ότι τα Starbucks θα επεκτείνουν το πρόγραμμα υποβοήθησης σπουδών για την κάλυψη του συνολικού κόστους ενός πτυχίου εξ’ αποστάσεως για τους εργαζόμενους.

Προηγουμένως, το πρόγραμμα κάλυπτε μόνο όσους ήταν ήδη εγγεγραμμένοι σε πανεπιστήμιο.