Ο οικονομολόγος Γιοάχιμ Νάγκελ στο “τιμόνι” της Bundesbank

Ο οικονομολόγος Γιοάχιμ Νάγκελ στο “τιμόνι” της Bundesbank
Joachim Nagel, Member of the Executive Board of the KfW Group, delivers a speech to the media during the inauguration of the largest ever solar plant built in a refugee camp, on November 13, 2017, at the Zaatari refugee camp, 80 kilometers (50 miles) north of the capital Amman. - Some 80,000 Syrian refugees living in the Zaatari camp will have access to 14 hours of electricity per day instead of eight hours, thanks to the opening of the new solar power station. (Photo by KHALIL MAZRAAWI / AFP) Photo: AFP

Ο οικονομολόγος Γιοάχιμ Νάγκελ θα είναι ο διάδοχος του Γενς Βάιντμαν στην ηγεσία της Bundesbank, σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ο κ. Νάγκελ θα προταθεί ως ο νέος κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ενώ θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ. Ο 55χρονος Γιοάχιμ Νάγκελ, στέλεχος της Bundesbank επί 17 χρόνια – εκ των οποίων τα έξι στο προεδρείο – , με θητεία στην κρατική Τράπεζα KfW και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, θεωρείται «σοσιαλδημοκράτης με προσανατολισμό στην σταθερότητα» και η έγκριση της υποψηφιότητάς του αναμένεται χωρίς προβλήματα. Η επίσημη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθεί είτε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης είτε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους.

Ο κ. Βάιντμαν έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του έτους και αύριο παραλαμβάνει από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ την επίσημη απαλλαγή από τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ