Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s «σπάει» κάθε προηγούμενο ρεκόρ

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s «σπάει» κάθε προηγούμενο ρεκόρ

Κέρδη 852,9 εκατ. δολαρίων μέσα σε μια νύχτα για τον οίκο δημοπρασιών.

Η κρίση δεν έχει αγγίξει τις δημοπρασίες και αυτό φάνηκε ξανά από την δημοπρασία που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στον οίκο Christie’s.

Ο οίκος δημοπρασιών παρουσίασε μια εντυπωσιακή γκάμα από 80 έργα, που προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Όπως δήλωσε και ο CEO του οίκου δημοπρασιών, Steven Murphy, η δημοπρασία απέδειξε πως η τέχνη δεν έχει σύνορα και το ταλέντο της ομάδας του Christie’s.

Το ενδιαφέρον αυτό μεταφράζεται αριθμητικά στο πόσο των 852,9 εκατ. δολαρίων μέσα σε μια νύχτα – ένα ποσό ρεκόρ για τον οίκο, με γνωστούς bidders όπως ο Michael Ovitz, ο J. Tomilson Hill, αντιπρόεδρος της Blackstone Group και ο Andrew Saul, επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη να «κονταροχτιοπιούνται».

Οι πίνακες «Triple Elvis» (Ferus Type) και «Four Marlons» του Andy Warhol έγιναν αντικείμενα πόθου για τους περισσότερους και πωλήθηκαν εν τέλει για 82 και 69,6 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν όμως το «φράγμα» των 104, 5 εκατ. δολαρίων που δόθηκαν πέρυσι σε δημοπρασία του Sotheby’s για το «Silver Car Crash» (Double Disaster).

Επίσης, «μαυροπίνακας» του Cy Twombly ξεπέρασε κατά 10 εκατ. δολάρια τις αρχικές εκτιμήσεις, φτάνοντας τα 69,6 εκατ. δολάρια.

Cy Twombly's
Cy Twombly