«Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα»

«Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα»
Άντρας φορώντας μάσκα περπατά μπροστά από κατάστημα που έχει στη βιτρίνα του την αφίσα "Μένουμε σπίτι" στο κέντρο της Αθήνας, Πέμπτη 09 Απριλίου 2020. Αυστηρά θα είναι τα μέτρα μετακίνησης του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ανκοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυστηρή προειδοποίηση από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα: τα 17 κρούσματα μπορεί να γίνουν 227 σε 10 ημέρες.

«Καμπανάκι» προς όλους όσοι έχουν χαλαρώσει εξαιτίας των καλών επιδόσεων της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού χτύπησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

«Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα αν κάνουμε λάθος και χαλαρώσουμε» είπε χαρακτηριστικά. «Αρκεί ένα 5% ή 10% των πολιτών να μην πειθαρχήσει και θα μας βάλει αυτογκόλ» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επανέλαβε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβια για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη φάση». Με αφορμή, δε, τις ανακοινώσεις για μόλις 17 νέα κρούσματα την Μεγάλη Παρασκευή ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «αν χαλαρώσουμε τα 17 μπορεί να γίνουν 117 και 227 σε 10 ημέρες» και τότε «δεν θα μιλάμε για άρση αλλά για παράταση των μέτρων».

Ειδικά, δε, για την επόμενη φάση άρσης των μέτρων ο καθηγητής Σύψας είπε ότι «και τότε δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος».

Ερωτηθείς για τη χρήση μασκών είπε ότι «θα αναθεωρήσουμε την οδηγία. Σίγουρα θα δούμε αποστάσεις και απολύμανση των χρειών και ενδεχομένως μάσκες σε χώρους με πολύ συνωστισμό» προσθέτοντας ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η πρόταση για μάσκες στα σχολεία».