O Ιβάν Σαββίδης μιλάει για όλα και για όλους

O Ιβάν Σαββίδης μιλάει για όλα και για όλους
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ι

Τα κανάλια, το ίδρυμα του, η ενασχόλησή του με τα media και η Ελλάδα

Το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υφιστάμενα κανάλια, για να προλάβει τις προθεσμίες, συζητώντας ακόμα και εξαγορά, επιβεβαίωσε ο Ιβάν Σαββίδης σε δημοσιογράφους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα στη Μόσχα, για την εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Σύμφωνα με το pontos-news.gr, ο επιχειρηματίας απέκλεισε από τις κινήσεις του τον Alpha και το MEGA με τη σημερινή του μορφή.

«Προκειμένου να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, εξετάζουμε τη λύση της εξαγοράς αλλά στα υφιστάμενα κανάλια υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Με τον Alpha δεν κάνουμε διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι εξαρχής η θέση μας. Δεν θέλω να κάνω διαπραγματεύσεις με ανθρώπους που συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο. Όσον αφορά το Μega, είναι πολύ ενδιαφέρον κανάλι με τεράστιο αρχείο, βρίσκεται εντός των ενδιαφερόντων μας αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει τεράστια προβλήματα και φοβάμαι ότι θα πάει μέσω πτωχευτικής διαδικασίας. Όσο για τα υπόλοιπα κανάλια, συζητάμε».

Για την απόφαση του ΣτΕ ανέφερε σχετικά: «Δεν ξέρουμε τι απόφαση θα βγάλει το ΣτΕ. Ομολογώ όμως ότι δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Υπήρξε κάποιος νόμος βάσει του οποίου πούλησαν τις άδειες• εμείς πληρώσαμε και αγοράσαμε τις άδειες. Θα έπρεπε με την ανακοίνωση του διαγωνισμού να έχει αποφασιστεί αν είναι νόμιμη η διαδικασία. Τι συμβαίνει εδώ; Γίνεται κάποια απάτη στο επίπεδο του κράτους;» αναρωτήθηκε με νόημα ο Ιβάν Σαββίδης πριν συμπληρώσει τη δεύτερη διακύβευση αυτής της όψιμης κρίσης εκ μέρους του ΣτΕ. «Ο κόσμος χρειάζεται χρήματα και είναι πολύ ευτυχής συγκυρία που ένα τόσο μεγάλο ποσό ήρθε από το πουθενά. Τι θα γίνει όμως αν το δικαστήριο βγάλει απόφαση ότι ο νόμος είναι κακός και τα λεφτά πρέπει να επιστραφούν; (και θα υπάρξουν και ρήτρες και ποινές). Έχει τόσα πολλά λεφτά ο ελληνικός λαός και το κράτος, για να τα πετάμε; Μιλάμε για 190 τώρα και 350 εκατομμύρια στο σύνολο!».

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι τη νομική οδό θα μπορεί ακολουθήσει και αυτός αν δεν προλάβει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα σε 90 ημέρες.

«Αυτό που κάνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι μου δίνει τη δυνατότητα να μην χάσω ούτε την άδεια ούτε το ποσό που έχω καταθέσει, γιατί δια της νομικής οδού μπορώ να ζητήσω οι 90 ημέρες να αρχίσουν να μετρούν μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Σε ποιους πυλώνες θα στηριχτεί το κανάλι
Ο επιχειρηματίας έδωσε μια εικόνα που περιλαμβάνει κάποιους βασικούς πυλώνες δικής του επιλογής, συν «ό,τι απαιτεί η αγορά». Είπε για την ακρίβεια ότι ένα μεγάλο τμήμα του καναλιού θα αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο (εν ολίγοις επιχειρήσεις), ένα δεύτερο θα δίνει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική Διασπορά, έπειτα έχει αποφασίσει «οπωσδήποτε ιδιαίτερη θέση για την ορθοδοξία, καθώς και για τον ποντιακό ελληνισμό». Όλα τα υπόλοιπα θα είναι «ό,τι απαιτεί η αγορά», πρόσθεσε ο Ιβάν Σαββίδης. «Θα είμαστε πολύ ανοιχτοί σε οποιονδήποτε επαγγελματία και σε οποιαδήποτε επαγγελματική ιδέα».

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε με ηρεμία αλλά και αποφασιστικότητα για την απόφασή του να μπει στον χώρο των ΜΜΕ και να διαμορφώσει τις επιλογές του, παρόλο που «υπάρχουν κάποιοι που ζηλεύουν», από τη στιγμή που «έκανε χρήση του συνταγματικού του δικαιώματος και τελεί εντός νομιμότητας».

Διαβάστε ακόμη:

Ιβάν Σαββίδης: Το άγνωστο πρόσωπο του νέου καναλάρχη