Ο Κιάνου Ριβς τώρα και…εκδότης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Η εταιρεία του, X Artists’ Books, θα παράγει μια σειρά από πρωτότυπους τίτλους σε περιορισμένα αντίτυπα.

Ο 53χρονος Κιάνου Ριβς μαζί με την καλλιτέχνιδα Αλεξάντρα Γκαντ ξεκίνησε το X Artists’ Books και όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου «από το καλοκαίρι, τα X Artists’ Books… παράγουν μια σειρά από πρωτότυπους τίτλους σε περιορισμένα αντίτυπα».

Η συνεργασία των δύο ξεκίνησε στην ταινία Ode to Happiness πριν από περίπου 10 χρόνια. Ο Κιάνου Ριβς μιλώντας στο T Magazine της εφημερίδας The New York Times για το νέο του εγχείρημα είπε: «Όχι ότι ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο, αλλά η ιδέα ενός ποιοτικού βιβλίου είναι σίγουρα μέσα στις φιλοδοξίες μας».

Ανάμεσα στα βιβλία που έχουν μέχρι τώρα κυκλοφορήσεις από τις εκδόσεις X Artists’ είναι το Zeus, ένα φωτογραφικό δοκίμιο του Γάλλου φωτογράφου Benoit Fougeirol με κείμενα του Jean-Christophe Bailly.

Και αν νομίζετε ότι ο Ριβς δεν συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων για τον εκδοτικό οίκο, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, αφού είναι αυτός που παίρνει τις περισσότερες αποφάσεις, σε συνεννόηση βέβαια με την Γκαντ, και βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες για την έκδοση των βιβλίων.