Ο Λευκός Οίκος – το 2020 – μετά την εκλογή Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος – το 2020 – μετά την εκλογή Τραμπ

Ο Καταλανός Víctor Enrich οραματίστηκε το σχέδιο με τίτλο «Φαλλός 2020», που απεικονίζει τον Λευκό Οίκο στοιβαγμένο 13 φορές πάνω στον εαυτό του.

Πολλοί καλλιτέχνες, σ’ όλον τον κόσμο, αντέδρασαν μετά την επισημοποίηση της εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο καθένας με τον τρόπο του, με τα εκφραστικά του μέσα.

Ο Víctor Enrich τους ξεπέρασε όλους σε τόλμη!

Δημιούργησε μια σειρά αεροφωτογραφιών της Washington DC, απεικονίζοντας τον Λευκό Οίκο, στο τέλος της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, το 2020.

 

Ο Καταλανός καλλιτέχνης οραματίστηκε ένα σχέδιο, το οποίο βάφτισε «Φαλλός 2020», που απεικονίζει τον αρχικό Λευκό Οίκο στοιβαγμένο 13 φορές πάνω στον εαυτό του.

Η επιβλητική κατασκευή μιμείται τα σχέδια κατοικιών και ξενοδοχείων του επόμενου Προέδρου των ΗΠΑ. Με ένα υπερμεγέθες λογότυπο «Trump» στην κορυφή. Χρυσό, βεβαίως.

Οι λήψεις έγιναν αρχικά στην Ουάσινγκτον και, στη συνέχεια, ο Enrich δημιούργησε, σε υπολογιστή, τη χιουμοριστική ερμηνεία (http://www.designboom.com/art/victor-enrich-trump-white-house-phalus-2020-11-07-2016/) του για το πώς φαντάζεται το πλασματικό τοπίο, στο τέλος της θητείας του Τραμπ.

«Προσπάθησα να στοχαστώ μια συγκεκριμένη δυστοπία στην οποία ο Τραμπ, χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση, αποφασίζει να μετατρέψει τον Λευκό Οίκο σε έναν κιτς ουρανοξύστη, φτιαγμένο από 13 αντίγραφα του κυρίως κτηρίου, προφανώς στεφανωμένο με το χρυσό λογότυπο του ονόματός του. Η Ουάσινγκτον είναι μια από τις λίγες αμερικανικές πόλεις με αυστηρούς πολεοδομικούς κανονισμούς.

 

Ένας από αυτούς είναι ότι κανένα κτήριο δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από το Καπιτώλιο. Ο Τραμπ, βεβαίως, δεν σέβεται αυτόν τον κανονισμό. Αντιθέτως “he grabs it by the pussy”» λέει ο Enrich.
ΥΓ. Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το «Phalus 2020» δεν έχει παρά να επισκεφθεί το site του Víctor Enrich.