Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ετοιμάζει τη διαδοχή του στην Bloomberg LP

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ετοιμάζει τη διαδοχή του στην Bloomberg LP
Photo:
Το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies θα «κληρονομήσει» την Bloomberg LP και στη συνέχεια θα την πουλήσει τελικά.

Μια μέρα αφότου ο Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την προεδρία των Fox Corp. και News Corp., την Παρασκευή ο Μάικλ Μπλούμπεργκ -συνιδρυτής της ομώνυμης «αυτοκρατορίας» των ΜΜΕ- μίλησε για ένα σχέδιο διαδοχής του στον όμιλο, μετέδωσαν οι New York Times.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε πως το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bloomberg Philanthropies θα «κληρονομήσει» την Bloomberg LP και στη συνέχεια θα την πουλήσει τελικά.

«Στα 81 μου χρόνια, η κοινή λογική λέει ότι πρέπει να έχω σχέδια διαδοχής», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που διοργάνωσαν οι New York Times στο Μανχάταν την Πέμπτη.

«Δίνω σχεδόν όλα τα κέρδη της εταιρείας στο ίδρυμα και το ίδρυμα έδωσε πέρυσι 1,7 δισ. δολάρια. Φέτος θα είναι λίγο περισσότερο από αυτό. Αλλά όταν πεθάνω, το ίδρυμα κληρονομεί την εταιρεία. Θα πρέπει, λόγω των φορολογικών νόμων, να την ξεφορτωθούν, να την πουλήσουν κάπου ή αλλού μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια» πρόσθεσε ο Μπλούμπεργκ.

Εκπρόσωποι του ίδιου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για ένα επίσημο σχόλιο στο Reuters.

Το ιστορικό

Ο Μπλούμπεργκ ήταν παντρεμένος με τη Σούζαν Μπράουν από το 1976 έως το 1993 και έχει δύο κόρες, την Έμμα και την Τζορτζίνα.

Είχε εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει μια εφημερίδα μεγάλου ονόματος όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, μετά από μια δημοσίευμα του 2022ς ότι ενδιαφερόταν για την απόκτηση είτε της Dow Jones είτε της Washington Post, η εταιρεία του δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση οποιασδήποτε από τις δύο.

Συνίδρυσε την Bloomberg LP το 1981 και ως φιλάνθρωπος έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία του με στόχο να κλείσει «κάθε τελευταίο» εργοστάσιο άνθρακα στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com