Ο Μαρκ Κιούμπαν αποκαλύπτει την τακτική του για επιτυχημένες διαπραγματεύσεις: Μην προσπαθείτε ποτέ να «κερδίσετε»

Ο Μαρκ Κιούμπαν αποκαλύπτει την τακτική του για επιτυχημένες διαπραγματεύσεις: Μην προσπαθείτε ποτέ να «κερδίσετε»
epa06372987 Dallas Mavericks owner, television personality, businessman, author and philanthropist Mark Cuban watches the game between the Boston Celtics and the Dallas Mavericks in the final moments of the fourth quarter of their NBA game at TD Garden in Boston, Massachusetts, USA, 06 December 2017. EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιλώντας στη διαδραστική πλατφόρμα βίντεο Fireside, ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks αποκάλυψε ότι το πρώτο κόλπο για μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση είναι να κρατάς τα συναισθήματα έξω από αυτήν.

Ως δισεκατομμυριούχος με μια διαβόητα ανταγωνιστική προδιάθεση, κάποιοι υποθέτουν ότι ο Μαρκ Κιούμπαν κινείται πολύ επιθετικά κάθε φορά που κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι, όταν επιδιώκει να καταλήξει σε μια συμφωνία, δεν επιδιώκει ποτέ να «κερδίσει».

Ο στόχος του; Να πάρει αυτό που χρειάζεται από τη συζήτηση χωρίς να συντρίψει εντελώς τον αντίπαλό του.

Μιλώντας στη διαδραστική πλατφόρμα βίντεο Fireside -την οποία ο Κιούμπαν συνίδρυσε το 2021- ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks αποκάλυψε ότι το πρώτο κόλπο για μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση είναι να κρατάς τα συναισθήματα έξω από αυτήν.

«Δεν επιτρέπεται ποτέ να το κάνεις προσωπικό», είπε ο Κιούμπαν.

Ο ιδιοκτήτης της CostPlusDrugs υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι πάντα θετικές, μερικές φορές μπορεί να αφορούν μια αγωγή ή μια εχθρική εξαγορά, οπότε το να έχεις τον έλεγχο των συναισθημάτων είναι υψίστης σημασίας, διαφορετικά «τους δίνεις το πλεονέκτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορεί να θυμώσω, μπορεί να εκνευριστώ», δήλωσε ο Κιούμπαν στον οικοδεσπότη Κρις Βος. «Αλλά είναι πάντα πριν ή μετά τις διαπραγματεύσεις – ποτέ κατά τη διάρκεια».

Όποιος έχει δει τον Κιούμπαν στο περιθώριο των αγώνων των Mavericks μπορεί να εκπλαγεί ακούγοντας ότι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου δεν έχει ως προτεραιότητα να κερδίζει τον αντίπαλό του.

«Ποτέ δεν προσπαθώ να κερδίσω τη διαπραγμάτευση. Προσπαθώ να πάρω αυτό που θέλω, και υπάρχει διαφορά γιατί αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Και ο ίδιος προσθέτει: «Το να κερδίσεις σε μια διαπραγμάτευση σημαίνει ότι ‘θα βάλω το πόδι μου στο σβέρκο τους και θα προσπαθήσω να αποσπάσω ό,τι μπορώ’. Αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να παίρνεις αυτό που θέλεις».

Ο Κιούμπαν καταλήγει: «Αν πάρεις κάτι περισσότερο, αυτό είναι καλό, αλλά ποτέ δεν προσπαθώ να φτάσω σε σημείο που κάποιος να αισθάνεται πραγματικά ότι τον κακοποίησαν, γιατί αυτό είναι το κάρμα, που πάντα επανέρχεται. Θα σε αφήσω να αναπνεύσεις ακόμα και αν έχω ένα μεγάλο πλεονέκτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com