Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δωρίζει 20 εκατ. δολάρια για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, το 100% των χρημάτων θα στηρίξει άμεσα το έργο για την πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της έξαρσης σε όλο τον κόσμο.

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δωρίζει 20 εκατ. δολάρια για καλό σκοπό, για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σε ανάρτησή του στη δική του σελίδα ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα διαθέσει 10 εκατ. δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλα 10 εκατ. δολάρια στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention).

«Πολλοί άνθρωποι μας έχουν πει ότι θέλουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν, έτσι συνεργαστήκαμε με το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του COVID-19 (COVID-19 Solidarity Response Fund), στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει μια δωρεά» εξηγεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, το 100% των χρημάτων θα στηρίξει άμεσα το έργο για την πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της έξαρσης σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον αναφέρει ότι το Ίδρυμα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών , ενώ θα ξεκινήσει συγκέντρωση κεφαλαίων τις επόμενες εβδομάδες στην καταπολέμηση της επιδημίας στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής του Facebook ευχαρίστησε τέλος όσους εργάζονται για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει με περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά άρθρα