Ο μεγάλος Ραφαέλ Ναδάλ λύγισε στο τέλος τον Στέφανο Τσιτσιπά

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας έδειξε ότι το μέλλον στον χώρο του τένις του ανήκει.

 

Τα έδωσε όλα αλλά στο τέλος λύγισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Rogers Cup από το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.

Παρά το κακό ξεκίνημα στο πρώτο σετ, το οποίο έχασε άνετα με (6-2), κατάφερε να συγκεντρωθεί και έδωσε μεγάλη μάχη στο δεύτερο, όπου πάλεψε στα ίσια με τον Ναδάλ, χάνοντας το σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ξεκίνησε δυναμικά τον τελικό και παρά το πρώτο game του αγώνα που κατέκτησε ο νεαρός Έλληνας, έκανε το break και πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ του αγώνα με 6-2, βάζοντας ακόμη πιο δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το ξεκίνημα του 2ου σετ βρήκε και πάλι τον Ισπανό, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, να ξεκινά κάνοντας break στο σερβίς του Τσιτσιπά, παίρνοντας το πλεονέκτημα.

Ο νεαρός ταλαντούχος Έλληνας τενίστας μέχρι και το 1ο game του 2ου σετ, είχε υποπέσει σε 11 αβίαστα λάθη ενώ έδειχνε εκνευρισμένος σε ορισμένα σημεία του αγώνα.

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς ανέκαμψε και κατάφερε να «κρατήσει» το δικό του σερβίς, τα έδωσε όλα και στο 10 game ισοφάρισε σε 5-5 παίρνοντας ουσιαστικά πίσω το break του Ναδάλ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Επιδεικνύοντας σπουδαία ωριμότητα στο παιχνίδι του, πήρε και το 11ο game του 2ου σετ και βρέθηκε να προηγείται με 6-5.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του σετ, ωστόσο ένα λάθος στον τελευταίο πόντο έδωσε το πλεονέκτημα στον Ναδάλ, ο οποίος ισοφάρισε σε 6-6 και στη συνέχεια, πήρε τη νίκη στο τάι μπρείκ.