O Mike Lee στη Διεθνή Σκηνή Ομιλητών του Appsterdam Greece

O Mike Lee στη Διεθνή Σκηνή Ομιλητών του Appsterdam Greece

Σε συνεργασία με το Orange Grove και το Stone Soup ο ιδρυτής του Appsterdam φέρνει για πέντε ημέρες τη Silicon Valley στην Αθήνα.

Το 2011 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας ξεκίνησε το «ταξίδι» του το Appsterdam, ένας μη-κερδοσκοπικός μετα-οργανισμός που είχε σαν στόχο να φέρει κοντά τους App Makers από όλο τον κόσμο, προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά τους.

Φέτος, μεταξύ 28 και 31 Οκτωβρίου, το ελληνικό παράρτημα του Appsterdam, «Appsterdam Greece» θα διοργανώσει, σε συνεργασία με το Orange Grove και το Stone Soup στην Αθήνα μία σειρά από εκδηλώσεις με τον Mike Lee, τον άνθρωπο πίσω από την ιδέα για τη δημιουργία του διεθνούς δομημένου «οικοσυστήματος» App Makers που συνεργάζονται γύρω από τον πυρήνα του Appsterdam.

Στο διάστημα αυτό ο έμπειρος προγραμματιστής με χρόνια απασχόλησης στη Silicon Valley και ιδρυτής του κινήματος του Appsterdam θα συμμετάσχει σε πέντε θεματικές και ομιλίες.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που ξεχωρίζουν είναι η ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου στο Orange Grove, σχετικά με το product engineering και πιο συγκεκριμένα την κατασκευή προιόντων υψηλής τεχνολογίας και mobile εφαρμογών.

Ακόμη, ομάδες ή startups που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης της ιδέας τους θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Mike Lee στο Pitch Club το βράδυ της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου στο Orange Grove και να λάβουν συμβουλές και feedback από τον καταξιωμένο προγραμματιστή που έχει σημαντική διάθεση να μεταδώσει τις γνώσεις του.

Την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν επίσης one-on-one mentoring sessions στο Stone Soup, στα οποία θα συμμετάσχουν με προεπιλογή 16 συνολικά startups.

Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου ο Mike Lee θα συμμετέχει επίσης σε κάποια στο Interactive Q&A του Cocoaheads Meetup, ενώ την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου θα παραβρεθεί στο εβδομαδιαίο Appsterdam Meeten en Drinken, την καθιερωμένη συγκέντρωση των μελών της κοινότητας του  Appsterdam Greece που λαμβάνει χώρα σε ένα συνοικιακό μπαράκι στο κέντρο της Αθήνας (21.00, La Rambla, Ακαδημίας 74).

Αναλυτικά:

– 28 & 29 Οκτωβρίου: One-on-One mentoring sessions στο Stone Soup

– 29 Οκτωβρίου: Interactive Q&A στο #4 Cocoaheads meetup στο The Cube.

– 29 Οκτωβρίου:  Networking στο Appsterdam Meeten en Drinken στη La Rambla.

– 30 Οκτωβρίου: Ομιλία του Mike Lee σχετικά με το Product Engineering στο Orange Grove.

– 31 Οκτωβρίου: Pitch Club – Προωθήστε την επιχείρηση, το προϊόν ή τον σκοπό της ζωής σας στο Orange Grove.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, επισκεφτείτε τη σελίδα του Appsterdam στο Facebook.

Λίγα λόγια για τον Mike Lee
Ο Mike Lee, προγραμματιστής με εκπαίδευση και εμπειρία στη Silicon Valley, έχει στο παρελθόν συνδράμει στη δημιουργία σπουδαίων ομάδων και προϊόντων. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στις Apple, Nextive, Alaska Airlines, Delicious Monster, Tapulous και United Lemur.

Έχει δημιουργήσει εφαρμογές που σημείωσαν σημαντική επιτυχία, όπως τις Delicious Library, Tap Tap Revenge, Obama ’08, και το Apple Mobile Store. Όπως δηλώνει ο ίδιος, ο Mike κατοικεί στο Appsterdam, την παγκόσμια «πρωτεύουσα» της ανάπτυξης εφαρμογών.

Λίγα λόγια για το Appsterdam Greece
Ανεξάρτητα από απασχόληση, πλατφόρμα ή επιχειρηματικό μοντέλο, το Appsterdam ήταν από την αρχή της δημιουργίας του, το 2011, ανοιχτό σε όλους όσους συμμετέχουν στη δημιουργία μίας εφαρμογής (app) -είτε είναι προγραμματιστές, γραφίστες, επιχειρηματίες, δικηγόροι ή στελέχη του μάρκετινγκ- έχοντας ως απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δομημένου «οικοσυστήματος» App Makers που να συνεργάζονται γύρω από τον πυρήνα του Appsterdam.

Παρέχοντας την πιο προηγμένη υποδομή και τεχνογνωσία, το Appsterdam βοηθά τους App Makers να κατανοήσουν στην πράξη τις αξίες της οριζόντιας δικτύωσης και της κοινότητας, όπως η δεξιοτεχνία, η ποιότητα, η ποικιλομορφία, η συνεργασία και ο επαγγελματισμός.

Μετά από δυόμιση χρόνια έντονης δραστηριότητας και ενασχόλησης με την κοινότητα του Appsterdam στο Άμστερνταμ, δύο από τα βασικά μέλη της κοινότητας, η Όλγα Παρασκευοπούλου και ο Klaas Speller αποφάσισαν να ιδρύσουν την «Ελληνική Πρεσβεία» του Appsterdam, που ήρθε να προστεθεί στις υπάρχουσες εφτά σε Ντελφτ, Παρίσι, Μιλάνο, Σικάγο, Σαν-Φρανσίσκο, Αμβούργο και Βαρσοβία.

Από το καλοκαίρι του 2013 το Appsterdam Greece λειτουργεί πλήρως στην Αθήνα -στοχεύει να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος- και πλέον εγκαινιάζει τη Διεθνή Σκηνή Ομιλητών (International Speaker Stage). Πρόκειται για μια σειρά από διοργανώσεις και ομιλίες που θα φιλοξενούν τα διεθνή μέλη της παγκόσμιας κοινότητας του Appsterdam, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και την ανάπτυξη δεσμών με την εγχώρια σκηνή κατασκευής εφαρμογών.