O νέος «χάρτης» του MEGA: O Μαρινάκης, ο Σαββίδης και η ΑΜΚ

O νέος «χάρτης» του MEGA: O Μαρινάκης, ο Σαββίδης και η ΑΜΚ

Νέο ΔΣ στο κανάλι– Eπιμένει ο Σαββίδης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Εξελέγη το πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλετύπος Α.Ε. (Mega Channel) κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας που συνήλθε σήμερα με απαρτία 71,95%.

Το ΔΣ αποτελείται από τους: Παναγιώτη Παπανελόπουλο, Γιώργο Λύτραινα, Γιώργο Δημάκη, Μάρκο Σίτα και Παντελή Ντίλη.

Η εκλογή νέου ΔΣ έγινε έπειτα από τις παραιτήσεις μελών της διοίκησης το προηγούμενο διάστημα (Σταύρου και Παναγιώτη Ψυχάρη, Γιώργου και Φώτη Μπόμπολα).

To νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο έχει πενταετή θητεία και πρέπει να συγκροτηθεί σε σώμα και εν συνεχεία να εκλεγεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου αποτελεί το πρώτο βήμα από αυτά που πρέπει να γίνουν για τη διάσωση της εταιρείας, καθώς εδώ και μήνες η εταιρεία ήταν ουσιαστικά ακέφαλη.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούν το 71,95% του μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις τελευταίες αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Τηλέτυπος η κατάσταση έχει ως εξής: ποσοστό 33% κατέχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, 22,11% ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 19,63% (από το συνολικό 33,73% της «Πήγασος») ο Ιβάν Σαββίδης (ποσοστό το οποίο είχε αγοράσει από τον Φώτη Μπόμπολα).

Εκπρόσωπος της εταιρείας Dimera (Ιβαν Σαββίδης) σημείωσε ότι πρέπει να υλοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τηλέτυπος και η Dimera είναι διατεθειμένη να καταβάλει 25 εκατ. ευρώ.

Στις προτεραιότητες πρέπει να είναι η το δυνατόν ολική εξόφληση των εργαζομένων.

Η παρουσία του εκπροσώπου της Dimera στη γενική συνέλευση και το ενδιαφέρον Σαββίδη για την επαναλειτουργία του Mega, έδωσαν τέλος στη φημολογία περί πώλησης του ποσοστού του, ενώ κατά άλλες πληροφορίες δείχνουν ότι μόνο οριστική δεν είναι η συμφωνία του ομογενούς επιχειρηματία με τον Φίλιππο Βρυώνη για το κανάλι Epsilon.

Όλοι πάντως οι εκπρόσωποι των μετόχων που παραβρέθηκαν στη γενική συνέλευση, διαβεβαίωσαν πως στόχος είναι η αποκατάσταση της ομαλότητας στην Τηλέτυπος προκειμένου να καταστεί δυνατή η ΑΜΚ εντός του Οκτωβρίου.