Ο νέος διαφημιστικός «πόλεμος» μεταξύ Microsoft και Apple

Ο νέος διαφημιστικός «πόλεμος» μεταξύ Microsoft και Apple

Σε μια σειρά διαφημιστικών σποτ η Microsoft παρουσιάζει νέες λειτουργίες των Windows 10 «που δεν έχουν τα Mac».

Ο διαφημιστικός «πόλεμος» μεταξύ Apple και Microsoft μάλλον επέστρεψε.

Αφορμή στάθηκε μια σειρά από νέα διαφημιστικά σποτ της Microsoft για τους κανούριους υπολογιστές Windows 10 οι οποίοι, σύμφωνα με τις πρωταγωνίστριες τους, κάνουν πράγματα «που δεν μπορεί να κάνει ένα Mac».

Η νέα σειρά διαφημίσεων ονομάζεται Bug Chicks και μιλά ξεκάθαρα για λειτουργίες τις οποίες ένας κάτοχος υπολογιστή Apple δεν μπορεί να απολαύσει.

«Δεν έχω οθόνη αφής στο Mac μου. Το ζηλεύω τόσο πολύ», λέει η μία στην άλλη σε ένα από τα σποτ.

Στο τέλος κάθε διαφήμιση εμφανίζεται το σλόγκαν «Οι υπολογιστές με Windows 10 κάνουν πολλά περισσότερα. Όπως κι εσείς».

Οι νέες διαφημίσεις θύμισαν αρκετά μια προηγούμενη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών που ξέσπασε την περίοδο 2006-2009, και την καμπάνια «Get a Mac». Σε εκείνες τις διαφημίσεις πρωταγωνιστούσαν δύο άνδρες. Ο ένας ήταν ντυμένος με απλά ρούχα αναπαριστώντας τα απλά και διασκεδαστικά Mac, και ο άλλος φορούσε παλιομοδίτικα ρούχα και παρίστανε τους υπολογιστές Windows.

Απαντώντας τότε στην πρόκληση, το 2008 η Microsoft κυκλοφόρησε μια δική της διαφημιστική καμπάνια με την ονομασία «I am a PC» στην οποία ο γνωστός κωμικός Τζέρι Σέινφιλντ και ο Μπιλ Γκέιτς απαντούσαν στις αιτιάσεις των διαφημίσεων Get a Mac.

Από τότε οι δύο εταιρείες βρήκαν τον τρόπο να συνυπάρξουν. Ο νέος CEO της Microsoft Σάτια Ναντέλα επικεντρώθηκε κυρίως στο cloud και τις φορητές συσκευές παρά αποκλειστικά το λογισμικό, ενώ η Apple έριξε το βάρος της στα iPhone αφήνοντας στην άκρη τις κόντρες με τη Microsoft.

Μάλιστα αυτές τις μέρες οι δύο εταιρείες βρίσκονται στο ίδιο πλευρό σχετικά με τη διαμάχη της Apple με το FBI για το ξεκλείδωμα του iPhone ενός εγκληματία αλλά και γενικότερα την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων από τις μυστικές υπηρεσίες.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, η Microsoft αποφάσισε να ρίξει ξανά το βάρος στο λογισμικό, έπειτα από την σχετικά αποτυχημένη παρουσία των Windows 8. Έτσι λοιπόν η νέα «μάχη» που ξεκίνησε με τα διαφημιστικά των Bug Chicks θεωρείται δεδομένο πως δεν θα μείνουν αναπάντητα.