Ο οργανισμός Εnterprise Greece στηρίζει τη νέα γενιά startups με καινοτόμες και εξωστρεφείς ιδέες

Ο οργανισμός Εnterprise Greece στηρίζει τη νέα γενιά startups με καινοτόμες και εξωστρεφείς ιδέες

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους που προσπαθούν να προωθήσουν στην διεθνή σκηνή τις καινοτόμες ελληνικές ιδέες τους» αναφέρει ο Γρηγόρης Στεργιούλης.

Την στήριξη του οργανισμού Enterprise Greece στη νέα γενιά νεοφυών επιχειρήσεων με καινοτόμες και εξωστρεφείς ιδέες παρέχει ο Οργανισμός που συγκαταλέγεται μεταξύ των φορέων που υποστηρίζει την εθνική συμμετοχή στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών Mobile World Congress που ξεκίνησε σήμερα στην Βαρκελώνη.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους που με αισιοδοξία προσπαθούν να προωθήσουν στην διεθνή σκηνή τις καινοτόμες ελληνικές ιδέες τους» αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Γρηγόρης Στεργιούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.

Όπως επισήμανε ο κ. Στεργιούλης η δυναμική των νέων αυτών επιχειρήσεων είναι τόσο μεγάλη που ο Οργανισμός σχεδιάζει πως θα αναπροσαρμόσει τις δράσεις του ώστε να στηρίζει περαιτέρω αυτό τον τομέα της οικονομίας, πέραν των τομέων τους οποίους παραδοσιακά στηρίζει

«Η προστιθέμενη αξία που δημιουργούν οι νέοι αυτοί επιχειρηματίες είναι μεγάλη, βρισκόμαστε μπροστά σε εκπλήξεις νέων λύσεων σε πολλούς τομείς της οικονομίας και όχι μόνον και θα προέλθουν από αυτούς» επισημαίνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Στεργιούλης. Και προσθέτει πως «για το λόγο αυτό το μήνυμα είναι σαφές, είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε».

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, του Corallia, της ΕΕΚΤ, της HETiA, την αιγίδα της ΕΕΤΤ, του υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ, καθώς και τη συμμετοχή των φορέων υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας,egg, INVENT, ΘΕΑ-ΕΒΕΑ, Attica Reg. Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Αποτελεί την μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα. Χορηγοί της αποστολής είναι Eurobank, Samsung.