Ο Π. Κόκκαλης έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 17 κρυφών εγγράφων της Κομισιόν για τα Τέμπη

Ο Π. Κόκκαλης έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 17 κρυφών εγγράφων της Κομισιόν για τα Τέμπη
Ο γραμματέας της «Οργάνωση Γη», Πέτρος Κόκκαλης μιλά στην παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα της «Νέας Αστικής Ατζέντα» του UN-HABITAT , Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019. Πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Κέντρο Καινοτομίας & Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, η παρουσίαση από την «Οργάνωση Γη» για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα της «Νέα Αστική Ατζέντα» του UN-HABITAT. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κοινοποιήθηκε λίστα με 17 αρχεία τα οποία ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει στη δημοσιότητα, με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων.

Συνεχίζει να υπάρχει ένα πλέγμα συσκότισης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εκατομμύρια πολίτες υπογράφουν το αίτημα των συγγενών των θυμάτων, ζητώντας δικαιοσύνη.

Όταν ο Πέτρος Κόκκαλης κατέθεσε γραπτή ερώτηση για το αν η ΕΕ ασκεί ικανή εποπτεία για την ασφάλεια στα τρένα, ή αν ίσχυε μία διαφαινόμενη κατάσταση όπου ο ευρωπαίος ελεγκτής ουσιαστικά προσυπογράφει ό,τι του δίνει ο ελεγχόμενος ΟΣΕ, η Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει, οπότε ο ευρωβουλευτής προχώρησε σε αίτημα για πρόσβαση σε έγγραφα και συνομιλίες που αφορούν το έγκλημα στα Τέμπη.

Το αίτημα επικέντρωνε στην ad hoc έκθεση της Επιτροπής για την αξιολόγηση των οδηγιών σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, αυτήν που είχε νωρίτερα αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα σε απάντησή της προς τον Ευρωβουλευτή. 

Κοινοποιήθηκε, όμως, μια λίστα με 17 αρχεία τα οποία ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει σήμερα στην δημοσιότητα, με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων.