Ο Πακιστανός μεγιστάνας και η…Oυκρανή Lady Gaga!

Ο Πακιστανός μεγιστάνας και η…Oυκρανή Lady Gaga!

Όταν η επιχειρηματικότητα συναντά τα charts!

Ο Μοχάμεντ Σαχούρ είναι γύρω στα 60. Πακιστανικής καταγωγής, μετανάστης στην ΕΣΣΔ στη δεκατία του ’70 και με βρετανική υπηκοότητα από τη δεκατία του ’90, ξενίκησε από το μηδέν και βήμα-βήμα βρέθηκε να είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ουκρανία!

Μέχρι και το 2008 ήταν ιδιοκτήτης πέντε χαλυβουργείων, τα οποία πούλησε έναντι 1 δισεκατομμύριου δολαρίων. Έκτοτε, βρέθηκε μπροστά στο μέγα δίλημμα τι να τα κάνει. Να τα άφηνε να κάθονται σε μία τράπεζα, κλεισμένα σε κάποιο  λογαριασμό, μεσούσης της οικονομικής κρίσης; Το ένστικτό του τού έλεγε πως όχι.

Αγόρασε λοιπόν δύο ξενοδοχεία στο Κίεβο, άγνωστο αριθμό γραφείων, το αγγλόφωνο περιοδικό Kyiv Post, ένα τηλεοπτικό στούντιο, ένα αεροσκάφος, ένα γιώτ, ένα «σκασμό» αυτόκινητα: δύο Bentley, δύο Mercedes, ένα Audi S8 κι ένα Range Rover… Και μετά;

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες -που έτεροι ολιγάρχες της Ουκρανίας αγόραζαν σαν… στραγάλια- δεν ήταν πραγματικά του γούστου του. Αντ’ αυτού, αποφάσισε να επενδύσει στη διεθνή βιομηχανία της μουσικής, «ποντάροντας» στο πιο πολύτιμο -κατά τον ίδιο- «απόκτημά» του: την 36χρονη γυναίκα του, Καμαλίγια.

Δεν είναι άλλωστε όποια κι όποια! Εστεμμένη Μις Κόσμος στα καλλιστεία του 2008, έχει κάνει ένα μικρό πέρασμα από την 7η Τέχνη -με ένα ρολάκι σε ταινία με πρωταγωνίστρια την Σάρον Στόουν, που όμως δεν προβλήθηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Πλούσια και σε φωνητικά χαρίσματα, τα οποία εξασκεί από τα 11 της χρόνια, έχει τραγουδήσει στο παρελθόν προσωπικά στον Ρώσο πρώην πρόεδρο-νυν πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Από το 1997, είναι διάσημη τραγουδίστρια στη χώρα της, συνδυάζοντας στο ρεπερτόριο της την όπερα με την ποπ.

Μπορεί να τραγουδά πάνω από τρεις οκτάβες. Πέρυσι, κατάφερε να φθάσει στο Νο6 του βρετανικού Top 40. Και κατά δήλωση του πλούσιου συζύγου της, «σύντομα θα στείλει την Lady Gaga στη σύνταξη», παίρνοντάς της τα «ηνία»!

Διαβάστε ακόμη: Τέλος εποχής για τον Μαρκ Τζέικομπς

Για τον σκοπό αυτό, ο Ζαχούρ τα παίζει όλα για όλα! Για τις ανάγκες του νέου άλμπουμ της Καμαλίγια, ο μεγιστάνας άνδρας της προσέλαβε τους Λονδρέζους μουσικούς παραγωγούς Digital Dogs (από τα γραφεία τους έχουν περάσει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και η Σίντι Λόπερ), τον Γερμανό μάνατζερ Ούβε Φάρενκρογκ-Πέτερσεν (γνωστό από το ποπ χιτάκι του «99 Luftballons» της δεκατίας του ’80), συμβούλους δημοσίων σχέσεων και ξένους μουσικούς για διαλεχτά ντουέτα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο διεθνούς φήμης Ισπανός τενόρος Χοσέ Καρέρας!

Προσέλαβε επίσης σκηνοθέτες και χορεύτριες για τα βίντεο κλιπς της Καμαλίγια, για γυρίσματα σε διάφορα σημεία του πλαντήτη: από το Μαϊάμι μέχρι το Μουμπάι. Με αυτά και με άλλα, αυτή η επένδυση έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά ο Ζαχούρ είναι έτοιμος να «ρίξει» κι άλλα…

Μια πιθανή καθυστέρηση στα φιλόδοξα σχέδια του ζευγαριού είναι η προχωρημένη εγκυμοσύνη της Καμαλίγια, που αν και βρίσκεται στον έβδομο μήνα της κύησης, αρνείται πεισματικά να το παραδεχθεί στον Τύπο. Σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, παίζει «κρυφτούλι» με τους φωτογράφους, βάζοντας τον έμπειρο -με θητεία στο πλευρό του αείμνηστου Μπόρις Γιέλτσιν- σωματοφύλακά της να καλύπτει όπως όπως την φουσκωμένη κοιλίτσα της από τις κάμερες και τα φλας.

 

Ίσως γι’ αυτό πια να χρειάζεται για την προετοιμασία κάθε εμφάνισής της περισσότερο χρόνο από το καθιερωμένο της δίωρο! Προ ημερών, για παράδειγμα, χρειάστηκε τέσσερις ώρες για να ετοιμαστεί για την παράστασή της σε κοινωνική εκδήλωση στο Palace of Arts του Κιέβου: να βαφτεί, να στολιστεί και να βάλει την πανάκριβη τουαλέτα της, σπαρμένη με διαμάντια.

Όπως κάθε φορά, έτσι κι αυτή ο Ζαχούρ την περίμενε υπονομετικά κι αγόγγυστα, παρέα με το γεράκι και τα έξι σκυλάκια Πεκινουά που έχουν ως κατοκίδια στην πολυτελέστατη έπαυλή τους. Την διακόσμησή της, a propos, την επιμελήθηκε προσωπικά η νεαρή Καμαλίγια.

Τιμής ένεκεν του συζύγου της, χρησιμοποίησε ως πρότυπο το πιο χλιδάτο ξενοδοχείο του κόσμου, το Burj Al Arab. Έβαλε στους τοίχους επίχρυση ταπετσαρία κι  «έντυσε» τις λοιπές επιφάνεις με μάρμαρα, έντονα χρώματα και διάφορα αντικείμενα που παραπέμπουν στις αραβικές «Χίλιες και Μία Νύχτες».

Στόχος της ήταν να κάνει το περιβάλλον του σπιτιού τόσο οικείο στον Ζαχούρ, που να αισθάνεται ότι είναι πίσω στην πατρίδα. Αλλά η χαρά της δεν κράτησε πολύ. «Ξεθώριασε» όταν αυτός της εξήγησε ότι το Πακιστάν δεν είναι αραβική χώρα!

Διαβάστε ακόμη: Instagram: Η νέα…Μούσα της μόδας!