Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ασίας είναι… κομμουνιστής

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ασίας είναι… κομμουνιστής
Photo:

Ο Τζακ Μα είναι πλέον και επίσημα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

 

Την είδηση ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Alibaba, Τζακ Μα, είναι και επίσημα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας τη Δευτέρα.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Alibaba υπολογίζεται ότι έχει περιουσία που φτάνει τα 35,8 δισ. δολάρια, ενώ η αξία της εταιρείας του προσεγγίζει τα 390 δισ. δολάρια.

Ο Τζακ Μα δεν είχε εκφράσει ποτέ ανοιχτά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ούτε και την ιδιαίτερη συμπάθεια προς την κομμουνιστική κυβέρνηση της χώρας.

Η αποκάλυψη της θέσης του στο κόμμα έγινε σε ένα άρθρο της People’s Daily για τους 100 ανθρώπους που τιμώνται από το Κομμουνιστικό Κόμμα για τον βασικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην ανάπτυξη της Κίνας, με αφορμή την 40η επέτειο από το άνοιγμα της Κίνας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

“Ο 54χρονος Ma, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, υπήρξε τεράστια κινητήρια δύναμη για την εσωτερική ζήτηση”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Ma έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από Πρόεδρος της Alibaba το επόμενο έτος και η εταιρεία διευκρίνισε ότι η συμμετοχή του στο Κόμμα δεν επηρεάζει τη δραστηριότητά της. “Η πολιτική στάση οποιουδήποτε στελέχους δεν επηρεάζει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της εταιρείας”, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Alibaba.