Ο «Πύργος» του Καλατράβα που θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου

Ο «Πύργος» του Καλατράβα που θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου

Ο ουρανοξύστης που σχεδιάζεται αναμένεται να αποτελέσει το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο και θα είναι και πάλι στο Ντουμπάι.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το κτίριο που αναμένεται να αποτελέσει το υψηλότερο στον κόσμο, αποκάλυψε η εταιρεία του Ντουμπάι, Emaar Properties.

Ο ουρανοξύστης που αυτή τη στιγμή φέρει το όνομα «Ο Πύργος», θα ξεπεράσει σε ύψος οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή μέχρι πού ακριβώς θα φτάσει.

Σχεδιαστής του θα είναι ο διάσημος αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα, και η τελική του μορφή έχει επηρεαστεί από τον κρίνο κι από τον μουσουλμανικό μιναρέ.

Ο «Πύργος» θα χτιστεί στο λιμάνι του Ντουμπάι και θα αποτελέσει ένα μικρός μέρος μιας εκτεταμένης ανάπλασης της περιοχής, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έχει διπλάσια έκταση από το κέντρο της πόλης.

Η εταιρεία Emaar Properties δήλωσε ότι το κτίριο θα ξεπεράσει τον μέχρι στιγμής υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου που είναι το Burj Khalifa (829 μέτρα) – επίσης στο Ντουμπάι.

Ο πρόεδρος της Emaar Properties, Μοχάμεντ Αλαμπάρ, είπε σε ανακοίνωσή του ότι ο «Πύργος» θα αποτελέσει «έναν λαμπρό φάρο ελπίδας για τον κόσμο, μια γιορτή για τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα επιτεύγματα».

Το κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2020, χρονιά όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση World Expo στη χώρα.