O Σαμαράς παρουσιάζει το νέο αναπτυξιακό σχέδιο

O Σαμαράς παρουσιάζει το νέο αναπτυξιακό σχέδιο

«Ελλάδα: Όραμα Ανάπτυξης» είναι το πρόγραμμα με το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο.

Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις 19:00 το βράδυ, σε εκδήλωση της ΝΔ με θέμα: “Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης”, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη.

Με το πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός αποσκοπεί να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αναφέρεται στη δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας για τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να επαναλάβει ότι σταδιακά -και καθώς η χώρα θα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους- θα υπάρξει μείωση των φόρων, μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μία σειρά ρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με αναθεώρηση των πόρων.

Το σχέδιο, επίσης, περιλαμβάνει τους στρατηγικούς τομείς -που η ελληνική οικονομία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη- όπως η ναυτιλία, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, η ενέργεια και φυσικά η έρευνα η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. Στο σχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος και τη μείωση της γραφειοκρατίας και φυσικά η απελευθέρωση των αγορών και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Στη σημερινή του ομιλία ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει και το στίγμα για τον τρόπο που θα κινηθεί τις τελευταίες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και να θέσει το δίλημμα της αναμέτρησης.

«Δεν θα πάμε σε εθνικές εκλογές»
«Οι Ελληνες πολίτες με την ψήφο τους θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών, μετά τις ευρωεκλογές.

Η σταθερότητα είναι στοίχημα για να στηριχθεί η οικονομία και να μη χαθούν οι επενδύσεις, επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου.
Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι στην περίπτωση της Α’ Αθήνας, «πληρώσαμε τον γαλάζιο διχασμό», ενώ για την περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής ανέφερε ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ήταν καλή, αλλά δεν υπήρχε ικανός χρόνος για να αναδειχθεί.

Σε ερώτηση για τον Πειραιά, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στον Βασίλη Μιχαλιολάκο από την αρχή και δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Βενιζέλος: Πρόσκληση «συσπείρωσης και ενότητας»
Πρόσκληση «συσπείρωσης και ενότητας όλων των δυνάμεων και των προσώπων του χώρου, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις» απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του στα “ΝΕΑ”, ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, «έδειξαν τις βαθιές και ζωντανές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης».

«Το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και αγωνίζεται μέσα απο το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές, έθεσε το ζήτημα: να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας. Οπως επίσης, να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

Τονίζει, τέλος, τη «συνταγματική υποχρέωση να αγωνιστούμε κατά των εκφραστών του ναζισμού και της βίας».

Διαβάστε περισσότερα: 

Τα τελικά αποτελέσματα σε Περιφέρειες και μεγάλους δήμους

Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας βιάστηκε να πανηγυρίσει»

Πρώτη σε Κολωνό και Σεπόλια η Χρυσή Αυγή – 13,7% στο Κολωνάκι!