Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο η Pfizer θα εμβολιάσει μια ολόκληρη πόλη στη Βραζιλία

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο η Pfizer θα εμβολιάσει μια ολόκληρη πόλη στη Βραζιλία
epa09039335 A nurse fills a syringe with a dose of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine at the National Medical Center in Seoul, South Korea, 27 February 2021. EPA/Song Kyung-Seok / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προπύργιο των εμβολιασμών γίνεται η νοτιοδυτική πόλη της Βραζιλίας, Τολέδο, αφού περίπου το 98 τοις εκατό των κατοίκων που βρίσκονται σε κατάλληλη ηλικιακή ομάδα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους δημοτικούς αξιωματούχους.

Οι περισσότεροι έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer και αυτή την εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εμβολιάσει πλήρως όλους τους άνω των 12 ετών, κατοίκους της πόλης, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει μελέτη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο. Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τοπικούς υπαλλήλους υγείας, ένα νοσοκομείο, ένα πανεπιστήμιο και το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της Βραζιλίας για την παρακολούθηση της μετάδοσης του κορωνοϊού σε «πραγματικό σενάριο» αφού ολόκληρος ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούνται για ένα χρόνο ώστε να διερευνήθεί η διάρκεια προστασίας του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του.