O συνιδρυτής του Google DeepMind “προβλέπει” το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης

O συνιδρυτής του Google DeepMind “προβλέπει” το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης
Photo: pixabay.com
"Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς μια φάση. Αυτό που ακολουθεί είναι η διαδραστική τεχνητή νοημοσύνη", δήλωσε ο Mustafa Suleyman, ο συνιδρυτής του Google DeepMind.

Ο Μουσταφά Σουλεϊμάν, συνιδρυτής του Google DeepMind, πιστεύει ότι “η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς μια φάση” — μια άποψη που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο MIT Technology Review που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

“Αυτό που ακολουθεί είναι το διαδραστικό AI: bots που μπορούν να εκτελέσουν εργασίες που τους ορίζετε καλώντας άλλο λογισμικό και άλλους ανθρώπους να ολοκληρώσουν τα πράγματα”, δήλωσε ο Suleyman, ο οποίος είναι επί του παρόντος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος μιας νέας startup AI, Inflection AI.

Ο Σουλεϊμάν είπε ότι η διαδραστική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι πιο δυναμική και να αναλαμβάνει ενέργειες από μόνη της εάν της δοθεί άδεια — σε αντίθεση με αυτό που περιέγραψε ως «στατική» τεχνολογία του σήμερα.

«Είναι μια πολύ, πολύ βαθιά στιγμή στην ιστορία της τεχνολογίας που νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι υποτιμούν», πρόσθεσε.

Ο Σουλεϊμάν προέβλεψε ότι όλοι θα μπορούν να έχουν βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η εταιρεία του, Inflection AI, κυκλοφόρησε το chatbot Pi του ως αντίπαλο του ChatGPT τον Μάιο, εστιάζοντας στις προσωπικές συμβουλές και το να είναι συνομιλητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσον αφορά το πλαίσιο, επί του παρόντος βλέπουμε την άνοδο των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται, τα οποία υπερβαίνουν τη διεπαφή συνομιλίας που διαδόθηκε από το ChatGPT τον Νοέμβριο.

Οι επενδυτές είπαν στο Insider τον Απρίλιο ότι το επόμενο κύμα startups AI θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να κατασκευάσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας μοντέλα AI και να τις ενσωματώσουν με εξωτερικές πηγές δεδομένων.

Η εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, OpenAI, κυκλοφόρησε επίσης μια λειτουργία Διερμηνέα Κώδικα για το chatbot του τον Ιούλιο, οδηγώντας τον καθηγητή του Wharton, Ethan Mollick, να πει ότι ήταν «η ισχυρότερη περίπτωση για ένα μέλλον όπου η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύτιμος σύντροφος για εξελιγμένη πνευματική εργασία».

Τα σχόλια του Σουλεϊμάν έρχονται εν μέσω φόβων ότι η ραγδαία έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να υπερκαλυφθεί.

Η επισκεψιμότητα στον ιστότοπο του ChatGPT μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης ιστού Similarweb.

Και οι επενδυτές είπαν στη Wall Street Journal τον Αύγουστο ότι η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε αποτελεσματικές επιχειρήσεις είναι πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται – με τα εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης Jasper και Synthesia να βλέπουν σταθερή ή πτωτική ανάπτυξη χρηστών.

Ο Suleyman και το Inflection AI δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια από το Insider, που στάλθηκαν εκτός του κανονικού ωραρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: