Ο συνιδρυτής του YouTube δημιουργεί μια νέα υπηρεσία βίντεο

Ο συνιδρυτής του YouTube δημιουργεί μια νέα υπηρεσία βίντεο

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογικής εταιρείας.

O συνιδρυτής του YouTube, Steve Chen ανακοίνωσε τη δημιουργία του «Nom», μια νέας υπηρεσίας βίντεο.

O Chen και ο CEO του Nom, Vijay Karunamurthy συν-ίδρυσαν και έχτισαν από κοινού μία νέα live video streaming ιστοσελίδα, στην οποία οι άνθρωποι θα παρουσιάζουν την προετοιμασία των γευμάτων τους.

Μέχρι στιγμής, στην υπηρεσία μπορούμε να παρακολουθήσουμε ορισμένους επαγγελματίες σεφ από την Καλιφόρνια να αποδεικνύουν τις μαγειρικές τους ικανότητες. Σύμφωνα με τον Chen, στο άμεσο μέλλον θα προστεθούν στην ιστοσελίδα streams σχετικά με την παραγωγή του καφέ.

«Παρατηρήσαμε ότι τα πιο δημοφιλή βίντεο στο YouTube ήταν αυτά που παρουσίαζαν τους ανθρώπους να δημιουργούν το οτιδήποτε», αναφέρει ο Chen.

Η εταιρεία διαθέτει εφαρμογή για τα κινητά και τους υπολογιστές, ενώ επιτρέπει στο κοινό να μοιραστεί φωτογραφίες και βίντεο με τους φίλους του.

Σημειώνεται ότι το Nom έχει λαβει 4,7 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση από τις Blue Run Ventures, WI Harper Group, Khosla Ventures και SV Angels, ενώ έχει υπογράψει συμβόλαια με επαγγελματίες διάσημους μάγειρες της Αμερικής, όπως οι Yoon Ha of Benu, Joanne Chang, Tim Hollingsworth, Hubert Keller και Michael Tusk.

Στόχος του Chen είναι να συμμετέχουν στο Nom οι bloggers, επαγγελματίες και όσοι είναι παθιασμένοι με τη μαγειρική και όπως αναφέρει ο ίδιος και ο συνιδρυτής του δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χρήματα μέσω της νέας τους εταιρείας. Κύριο μέλημά τους είναι να «καταφέρουν» τους διαφημιστές και τους μάγειρες να σπονσοράρουν το εγχείρημά τους.