Ο Σολτς… «με τη νεολαία» – Η πρώτη ανάρτηση στο TikTok

Ο Σολτς… «με τη νεολαία» – Η πρώτη ανάρτηση στο TikTok
27 March 2024, Berlin: Federal Chancellor Olaf Scholz (SPD) awaits Latvian Prime Minister Sili·a in front of the Federal Chancellery. Photo: Kay Nietfeld/dpa (Photo by KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
"Δεν θα χορέψω. Το υπόσχομαι", έγραψε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε τη Δευτέρα την πρώτη του ανάρτηση στο TikTok εισερχόμενος και εκείνος στο κλαμπ των δυτικών πολιτικών που έχουν παραμερίσει τις ανησυχίες για θέματα ασφαλείας και χρησιμοποιούν αυτή την κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμα.

“Δεν θα χορέψω. Το υπόσχομαι#TikTok”, έγραψε ο Σολτς στο X.

Η πρώτη του ανάρτηση στο TikTok, την οποία έκανε από τον νέο του λογαριασμό TeamBundeskanzler (Ομάδα Καγκελαρίου) είναι ένα βίντεο με μουσική υπόκρουση από φαγκότο που δείχνει έναν χαρτοφύλακα πάνω σε έναν καναπέ προτού στραφεί ο φακός στον Γερμανό καγκελάριο που κάθεται στο γραφείο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Τύπου διευρύνει το εύρος των πληροφοριών του για πολίτες που όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν το TikTok για να πληροφορούνται για την πολιτική και να συζητούν γι’ αυτά τα θέματα”, ανέφερε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ.

Η παρουσία του Σολτς στο TikTok στοχεύει κυρίως στους νέους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μέχρι αργά σήμερα το πρωί ο λογαριασμός του Σολτς μετρούσε 615 ακολούθους, απέχοντας πολύ από τους 411.000 και πλέον που καυχιέται ότι διαθέτει το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), το οποίο είναι πολύ ενεργό στην πλατφόρμα.

@teambundeskanzler Wir sind genauso überrascht wie ihr! (Und ja, der Bundeskanzler ist jetzt wirklich auf TikTok) #Bundeskanzler #Kanzler #OlafScholz ♬ The Funny Bassoon – Eitan Epstein Music

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ