O Τραμπ υπόσχεται να απελάσει 3 εκατ. παράτυπους μετανάστες

O Τραμπ υπόσχεται να απελάσει 3 εκατ. παράτυπους μετανάστες
epa05620767 Republican presidential candidate Donald Trump checks the time during a rally at Loudon Fairgrounds in Leesburg, Virginia, USA, 07 November 2016. Republican Donald Trump is running against Democrat Hillary Clinton in the election to choose the 45th President of the United States of America to serve from 2017 through 2020. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση «τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό.

Στην απέλαση έως και 3 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 minutes» του CBS που θα μεταδοθεί αργότερα εντός της ημέρας.

«Αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών, αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως κυρίως θα τους διώξουμε από την χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα», επισήμανε σε συνέντευξη που έδωσε

Επανερχόμενος στην σκληρή γραμμή που είχε υιοθετήσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία, επιβεβαίωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση «τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό, με στόχο να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών.

Σε ορισμένες περιοχές, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράχτες», ωστόσο επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο».

«Είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε “κατασκευές”», σχολίασε με ειρωνική διάθεση ο μεγιστάνας των ακινήτων.