Ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό

Ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό
epa08274741 US President Donald J. Trump signs the 8.3 billion US dollar coronavirus supplemental funding bill in the Diplomatic Room of the White House in Washington, DC, USA, 06 March 2020. The President said they had canceled a visit to the CDC today because a worker there was suspected of having coronavirus. That worker ended up testing negative. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι πολιτείες και οι τοπικές κοινότητες θα έχουν πρόσβαση σε $50 δισ. για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Με την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά επιπλέον εξουσία ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ώστε να μπορεί να διοχετεύει πόρους μεταξύ των Πολιτειών και των τοπικών κυβερνήσεων.

Στο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τις 50 Πολιτείες να συστήσουν κέντρα έρευνας και διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και να ενεργοποιήσουν σχέδιο δράσης. Με την κίνησή του αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορεί να άρει κανονισμούς και νομοθεσίες, δίνοντας περισσότερη ευελιξίας στο σύστημα υγείας, προκειμένου να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, κι ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41 (+5).

Τα CDC επισημαίνουν ότι κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 46 πολιτείες των ΗΠΑ. Εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 49 είναι μεταξύ ανθρώπων που επαναπατρίστηκαν από την Ιαπωνία και την Ουχάν της Κίνας, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία του Covid-19.