Ο Τσίπρας στο Βερολίνο πριν τις γερμανικές εκλογές

Ο Τσίπρας στο Βερολίνο πριν τις γερμανικές εκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει ακόμα επισκέψεις σε Κίνα και Ρωσία. 

Το Βερολίνο θα επισκεφτεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 17 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Εκεί αναμένεται και να μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος Die Linke , ενόψει των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Βερολίνο στις 19 Σεπτεμβρίου και αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για την Κουμουνδούρου να εντείνει τη κριτική της στη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και την κυβέρνησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην πρότασή του για καταγγελία του Μνημονίου και μια λύση του ελληνικού προβλήματος με κούρεμα του χρέους και με Διάσκεψη των χωρών κατά τα πρότυπα της Διάσκεψης του Λονδίνου του 1953 για τη Γερμανία.

Μέρκελ: «Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ»

Στην ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται και ένα ταξίδι στο Πεκίνο, το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμα και προσδιορίζεται για το διάστημα πριν από τα Χριστούγεννα. Εκεί ο κ. Τσίπρας εκτός των συναντήσεων με κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες, θα μιλήσει στα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας.

Μέχρι το Νοέμβριο πάντως, εκτός και αν υπάρξουν έκτακτες πολιτικές εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί εκ νέου τη Ρωσία.