Ο Τζεφ Μπέζος θα στείλει τουρίστες στο διάστημα μέσα στην επόμενη διετία

Ο Τζεφ Μπέζος θα στείλει τουρίστες στο διάστημα μέσα στην επόμενη διετία

Και ήδη χιλιάδες άτομα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

O Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι η ιδιωτική του ταξιδιωτική εταιρεία Blue Origin σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μεταφορά τουριστών προς στο διάστημα σε δύο χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon έκανε κάποια σχόλια την Τρίτη κατά την διάρκεια της πρώτης παρουσίασης των κεντρικών γραφείων της Blue Origin στην Ουάσινγκτον.

Όταν πρόκειται για τον κλάδο του τουρισμού στο διάστημα, ο Έλον Μασκ και το SpaceX έχουν τη τιμητική τους – κάτι που ο Μπέζος ελπίζει να αλλάξει μόλις η Blue Origin ανοίξει στους δημοσιογράφους την Τρίτη. «Δε θα είμαστε ξένοι» είπε στους παρευρισκόμενους ο Τζεφ Μπέζος.

Ο Μπέζος αποκάλυψε ότι οι τουρίστες θα μπορούν να ξεκινήσουν τις διαστημικές πτήσεις μέχρι το 2018, ανάλογα με το πόσο καλή θα είναι η επόμενη δοκιμαστική εκτόξευση του New Shepard της Blue Origin.

Τον Νοέμβριο το New Shepard ήταν ο πρώτος πύραυλος που απογειώθηκε και προσγειώθηκε κάθετα. Η καλή πορεία συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο, όταν το Νέα Shepard απογειώθηκε και προσγειώθηκε κάθετα για δεύτερη φορά, κάτι ο πύραυλος SpaceX δεν έχει καταφέρει να κάνει.

Η Blue Origin δεν έχει αρχίσει να λαμβάνει προκαταβολές για τα ταξίδια ακόμα, άλλα ι Μπέζος είπε πως υπάρχει ήδη υψηλό ενδιαφέρον από χιλιάδες άτομα. Να σημειωθεί πως ο πύραυλος θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 6 άτομα στο διάστημα.