Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon υιοθέτησε έναν σκύλο σε ένα συνέδριο ρομποτικής

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon υιοθέτησε έναν σκύλο σε ένα συνέδριο ρομποτικής

Και φυσικά το σκυλί ήταν ρομπότ. 

της Flora Carr

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πήγε μια ασυνήθιστη βόλτα με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου για να σηματοδοτήσει την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου ρομποτικής της εταιρείας του.

Ο δισεκατομμυριούχος πόσταρε στο Twitter μια φωτογραφία του όπου «βγάζει βόλτα» τον φουτουριστικό τετράποδο φίλο του – το ρομπότ SpotMini της Boston Dynamics που παραπέμπει σε σκύλο.

Το ρομπότ έγινε viral αφότου κυκλοφόρησε βίντεο όπου ανοίγει πόρτες, και ενέπνευσε το επεισόδιο “Metalhead” της σειράς Black Mirror, όπως ανέφερε ο Charlie Brooker, δημιουργός της σειράς.

«Βγάζοντας βόλτα τον νέο μου σκύλο στο συνέδριο MARS 2018» πόσταρε ο Μπέζος τη Δευτέρα.

Το SpotMini ζυγίζει περίπου 25 κιλά και τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική μπαταρία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Boston Dynamics. Επίσης, είναι «το πιο ήσυχο» ρομπότ που έχει κατασκευάσει η εταιρεία, και είναι σε θέση να συλλέγει και να χειρίζεται αντικείμενα.

Το φετινό συνέδριο MARS της Amazon, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο και η είσοδος σ’ αυτό επιτρέπεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης, ξεκίνησε τη Δευτέρα. Στόχος του συνεδρίου είναι η μελέτη θεμάτων που σχετίζονται με τη μηχανική μάθηση, την αυτοματοποίηση κατοικίας, τη ρομποτική, και την εξερεύνηση του διαστήματος.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπέζος εθεάθη και να παίζει… beer-pong με αντίπαλο ένα ρομπότ και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο από το πρωτότυπο αυτό ματς.