Ο Ζούκερμπεργκ δεν αντέδρασε και τόσο ψύχραιμα στην ανακοίνωση των VR γυαλιών της Apple

Ο Ζούκερμπεργκ δεν αντέδρασε και τόσο ψύχραιμα στην ανακοίνωση των VR γυαλιών της Apple
(FILES) In this file photo taken on October 17, 2019 Facebook founder Mark Zuckerberg speaks at Georgetown University in a 'Conversation on Free Expression" in Washington, DC. - Facebook has agreed to pay up to $14 million to settle a US government lawsuit accusing the tech giant of favoring immigrant applicants for thousands of high-paying jobs, authorities announced on October 19, 2021. US prosecutors alleged Facebook "channeled" jobs to visa holders by avoiding advertising on its careers website, accepting only physically mailed applications for some posts, or refusing to consider US workers at all. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) Photo: AFP
Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ κοροϊδεύει την παρουσίαση των ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, λέγοντας ότι κάθε demo που παρουσιάστηκε ήταν «ένα άτομο που κάθεται σε έναν καναπέ μόνο του».

Ο διευθύνων σύμβουλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος άλλαξε το όνομα της εταιρείας του για να αφοσιωθεί στο metaverse, υπερασπίζεται την προσέγγιση της εταιρείας του στην εικονική πραγματικότητα μετά την ανακοίνωση της Apple την προηγούμενη εβδομάδα.

Την περασμένη Δευτέρα, η Apple αποκάλυψε το Vision Pro, την πρώτη παρουσία της σε αυτό που η εταιρεία αποκάλεσε «χωρική υπολογιστική». Τα ακουστικά αξίας 3.500 δολαρίων θα επικαλύπτουν εφαρμογές στο περιβάλλον, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο και προγράμματα σε έναν τρισδιάστατο χώρο.

Η ανακοίνωση απειλεί να επισκιάσει την αποκάλυψη των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας της ίδιας της Meta: το σετ Meta Quest 3, το οποίο παρουσίασε η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης την προπερασμένη εβδομάδα. Η τιμή των ακουστικών της Meta είναι πιο προσιτή στα 500 δολάρια και, όπως το Vision Pro, διαθέτει επίσης «μικτή πραγματικότητα» (όπου οι εικόνες εμφανίζονται σε πραγματικό περιβάλλον).

Σε μια συνάντηση, ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι η αποκάλυψη της Apple «δείχνει πραγματικά τη διαφορά στις αξίες και το όραμα που έχουν οι εταιρείες μας», αναφέρει το The Verge. Το όραμα της Meta για τα προϊόντα της εικονικής πραγματικότητας είναι «βασικά κοινωνικό», είπε, σημειώνοντας ότι η επίδειξη της εταιρείας του έδειξε ότι «οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με νέους τρόπους και νιώθουν πιο κοντά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, «κάθε επίδειξη που έδειξε η Apple ήταν ένα άτομο που κάθεται μόνο του σε έναν καναπέ», είπε ο Ζούκερμπεργκ. «Αυτό θα μπορούσε να είναι το όραμα του μέλλοντος των υπολογιστών, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω εγώ».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές του “metaverse”, της ιδέας ότι ο πραγματικός και ο ψηφιακός κόσμος θα συνδέονται όλο και περισσότερο μέσω νέων τεχνολογιών όπως η εικονική πραγματικότητα. Ο Ζούκερμπεργκ άλλαξε ακόμη και το όνομα της εταιρείας από Facebook σε Meta Platforms στα τέλη του 2021.

Ωστόσο, οι προσπάθειες της εταιρείας στο metaverse δεν πήγαν καλά. Το Horizon Worlds, ο κορυφαίος εικονικός κόσμος της εταιρείας, είχε λιγότερους από 200.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Τον Απρίλιο, η Meta ανέφερε ότι η μονάδα Reality Labs, η οποία αναπτύσσει το metaverse, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής πραγματικότητας, έχασε 3,99 δισεκατομμύρια δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι το τμήμα ήταν πιθανό να χάσει ακόμη περισσότερα χρήματα φέτος.

Η εικονική πραγματικότητα δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο οι προηγούμενες προσπάθειες της Meta κινδυνεύουν να βαλτώσουν από έναν ανταγωνιστή. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει επενδύσει δισεκατομμύρια σε νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δίστασε να τις διαθέσει για ευρύτερη χρήση, φοβούμενη τη διάδοση αναληθών πληροφοριών, σύμφωνα με τους New York Times. Ωστόσο, η κυκλοφορία του ChatGPT της OpenAI επέτρεψε σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Microsoft και η Alphabet, να πάρουν τα ηνία στην τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυστυχώς, η Meta δεν προσκλήθηκε σε μια συζήτηση στον Λευκό Οίκο για την τεχνητή νοημοσύνη νωρίτερα φέτος, με έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης να λέει ότι ήθελε να επικεντρωθεί «σε εταιρείες που ηγούνται επί του παρόντος στον χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: