ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ: Ποιοι θα δουν σήμερα χρήματα στους λογαριασμούς τους

ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ: Ποιοι θα δουν σήμερα χρήματα στους λογαριασμούς τους

Υπολογίστε το ποσό που θα λάβετε.

Το δώρο Πάσχα και το επίδομα ανεργίας στους ανέργους αλλά και τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ θα καταβληθούν σήμερα Πέμπτη.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα, δίνεται το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Επίσης, δίνονται τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Επισημαίνεται πως ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επιπλέον, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει στις 18 Απριλίου τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα στο σύνολο των δικαιούχων. Όλοι θα εισπράξουν τα επιδόματα που δικαιούνται έως και τον Απρίλιο.

Χρόνοι που συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα

Για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα λαμβάνονται υπόψη:

  • Ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.
  • Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.
  • Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.
  • Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας από τον ασφαλιστικό φορέα.
  • Χρόνοι που δεν συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα

Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές. Αξίζει να σημειωθεί πως η μη καταβολή του έχει βαρύτατες συνέπειες για τον εργοδότη και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία.