«Όχι» στο Brexit λένε οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες

«Όχι» στο Brexit λένε οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες

Αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα «βλέπουν» οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έρευνα που διεξήχθη από το European Business Awards sponsored by RSM δείχνει την ισχυρή υποστήριξη των επιχειρηματιών σε 32 χώρες της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ευρώπη, συνολικά το 84% των διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων πιστεύει ότι η ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ έχει θετικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους, το 83% πιστεύει ότι έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα τους και το 79% πιστεύει ότι έχει θετική επίδραση στους ίδιους προσωπικά (79%) .

Στην Ελλάδα, οι αριθμοί είναι ακόμη υψηλότεροι: το 97% των επικεφαλής επιχειρήσεων δηλώνει πως πιστεύει ότι η ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ έχει θετική επίδραση τόσο στην επιχείρησή τους, όσο και στη χώρα τους, ενώ το 94% θεωρεί ότι έχει θετική επίδραση στους ίδιους προσωπικά.

Τα στελέχη επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη, τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα, ρωτήθηκαν επίσης για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 86% των επικεφαλής ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στην Ελλάδα, πιστεύε ότι η Βρετανία πρέπει να μείνει στην ΕΕ, ενώ μόλις το 11% υποστηρίζει ότι η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει.

Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι η πλειοψηφία θεωρεί πως μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα. Το 84% των διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων πιστεύει ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ίδια την ΕΕ, το 76% πιστεύει ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και το 67% πιστεύει ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας τους.