ΟΦΕΤ: Το υπεύθυνο αποτύπωμα ενός ιστορικού Ομίλου

ΟΦΕΤ: Το υπεύθυνο αποτύπωμα ενός ιστορικού Ομίλου
Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη φέρει έναν αέρα σύγχρονο, πρωτοποριακό, αλληλέγγυο και βιώσιμο στο επιχειρηματικό τοπίο της χώρας.

Είναι μεγάλη η ευθύνη μιας βιομηχανίας όταν καταφέρνει να βρεθεί μεταξύ 8.000 επιχειρήσεων όλης της χώρας στις 6 πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες και ανταγωνιστικές.

Την 1η Νοεμβρίου 2023, η UNI- PHARMA SA αναδείχθηκε ως Growth Winner στα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards» που διοργάνωσαν για έβδομη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.

Η UNI-PHARMA SA, μία εκ των έξι νικητριών βάσει της αξιολόγησης που πραγματοποίησε η Επιτροπή Βραβεύσεων των «Growth Awards», διακρίθηκε για τις εξαιρετικές επιδόσεις της έχοντας αξιολογηθεί συνολικά σε ποικίλους επιχειρηματικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες.

Ο θεσμός των «Growth Awards» επιβραβεύει την αριστεία των επιχειρήσεων που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα, με γνώμονα όχι μόνο χρηματοοικονομικούς δείκτες, αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Είναι γεγονός ότι τόσο η UNI-PHARMA SA όσο και οι άλλες εταιρείες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), η βιομηχανία InterMed, η εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και η βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης νέων επιστημόνων- UniHerbo, φέρουν έναν άλλο αέρα, σύγχρονο, πρωτοποριακό και βιώσιμο στο επιχειρηματικό τοπίο της χώρας.

Το Ιανουάριο του 2023, οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed ανακηρύχθηκαν «Top Employers» στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Top Employer Institute. Η πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό «Top Employer» αποδεικνύει την αφοσίωση του οργανισμού σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μέσω των πολιτικών και καλών πρακτικών του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι δύο βιομηχανίες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αποτελούν επίσης από το 2016 υπερήφανα μέλη του UN Global Compact, του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ βρίσκονται και στο χάρτη των «The Most Sustainable Companies in Greece 2023», καθώς ο ΟΦΕΤ διακρίθηκε για ακόμη μία χρονιά μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, δεσμευόμενος σε θέματα βιωσιμότητας και υπεύθυνου επιχειρείν.

Μία δέσμευση η οποία αποτελεί κουλτούρα και φιλοσοφία για τους 700 σχεδόν εργαζομένους του Ομίλου.

Ο ΟΦΕΤ συμμετείχε στην πρωτοβουλία Sustainability Performance Directory 2023 του Οργανισμού Quality Net Foundation και αναδείχθηκε μεταξύ των 35 ηγέτιδων εταιρειών, που δημιουργούν τον επιχειρηματικό χάρτη βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα, βάσει της αξιολόγησης της εταιρικής επιχειρηματικής επίδοσής τους επί τριών κριτηρίων: Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG).

Οι βιομηχανίες του Ομίλου δε, με τα καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν τους πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της ελληνικής παραγωγής στις 72 αγορές του εξωτερικού, στις οποίες εξάγουν με το brand name by UNI-PHARMA & by InterMed.

Κριτήρια ESG & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Όμιλος έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας. Η διοίκηση του Ομίλου στοχεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένη στην αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και στο Ηθικό Επιχειρείν.

«Ο ΟΦΕΤ έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης, στοχεύοντας να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του αποτύπωμα».

Επενδύσεις αιχμής, Έρευνα & Καινοτομία

Ο ΟΦΕΤ την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo. Επίσης, αγοράστηκε νέα αποθήκη στην Κ. Κηφισιά για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης πρώτων υλών και ετοίμων προϊόντων του Ομίλου, ενώ ξεκίνησαν και νέες γραμμές παραγωγής στην InterMed.

Η Πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ΓΓ του ΔΣ του ΣΕΒ, Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece, αναφέρει στο τεύχος του Fortune: «Σε περιόδους διαρκών προκλήσεων και αβεβαιότητας, οφείλουμε να λειτουργούμε ακόμη περισσότερο με υπευθυνότητα, δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Μόνο με ένα νέο παραγωγικό και πραγματικά βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων και ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού, μπορούμε να οδηγήσουμε αφενός τις εταιρείες μας σε αλλαγή κουλτούρας και αφετέρου την κοινωνία σε πρόοδο. Οι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης για να αλλάξουμε τον κόσμο είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε έναν κόσμο με περισσότερη δικαιοσύνη, ισότητα και ευημερία και σε έναν πλανήτη όπου μπορεί κανείς να επιβιώσει και να αναπτυχθεί».

*Το νέο τεύχος του Fortune Greece κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21/12 στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: