Οι -πολύ- μεγάλοι στόχοι του Έλον Μασκ για το Cybertruck – Θέλει να κατασκευάσει 200.000 τον χρόνο

Οι -πολύ- μεγάλοι στόχοι του Έλον Μασκ για το Cybertruck – Θέλει να κατασκευάσει 200.000 τον χρόνο
Tesla co-founder and CEO Elon Musk stands in front of the newly unveiled all-electric battery-powered Tesla's Cybertruck at Tesla Design Center in Hawthorne, California on November 21, 2019. (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP) Photo: AFP
Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να το... ανεβάσει στις 250.000 το 2025.

Η Tesla στοχεύει να κατασκευάσει 200.000 οχήματα από το EV pickup, Cybertruck, ετησίως, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ.

Η εταιρεία είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Tesla έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει περισσότερα από 125.000 Cybertrucks ετησίως, με τον Μασκ να προσθέτει ότι υπάρχει η δυνατότητα να το αυξήσει στις 250.000 το 2025.

Οι παραδόσεις του πολυαναμενόμενου pickup θα ξεκινήσουν στις 30 Νοεμβρίου, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψή του από τον Μασκ σε εκδήλωση στο Λος Άντζελες, όπου ο επικεφαλής του σχεδιασμού του έσπασε το «θωρακισμένο γυαλί» του οχήματος με μια μεταλλική μπάλα, ενώ παρουσίαζε μια σειρά δοκιμών στο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο podcast «Joe Rogan Experience» που κυκλοφόρησε την Τρίτη, ο Έλον Μασκ επανέλαβε πόσο δύσκολο ήταν να παραχθεί το Cybertruck.

«Στοχεύουμε να κατασκευάζουμε περίπου 200.000 το χρόνο στο σημείο παραγωγής … ίσως και λίγο περισσότερο, αλλά δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι η κατασκευή είναι πολύ πιο δύσκολη από τον αρχικό σχεδιασμό», είπε ο Μασκ για το φουτουριστικής εμφάνισης Cybertruck.

«Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck», είχε πει σε μια κλήση για τα κέρδη νωρίτερα αυτό το μήνα, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει «τεράστιες προκλήσεις» στην αύξηση της παραγωγής και να την καταστήσει θετική σε ταμειακές ροές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: