Πόσες ώρες χρειάζεται να δουλεύουμε για να πληρώνουμε το internet στην Ελλάδα;

Πόσες ώρες χρειάζεται να δουλεύουμε για να πληρώνουμε το internet στην Ελλάδα;
Photo: pixabay.com
Για το φθηνότερο μηνιαίο ευρυζωνικό συμβόλαιο στην Ελλάδα απαιτούνται κατά μέσο όρο 3 ώρες και 42 λεπτά.

Μια μελέτη από τον πάροχο VPN Surfshark αποκαλύπτει ότι το λιγότερο προσιτό internet στον πλανήτη είναι συχνά και το χειρότερο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε θα έπρεπε να εργάζονται περισσότερες από 72 ώρες το μήνα με το μέσο μισθό για να μπορούν να αντέξουν οικονομικά το φθηνότερο μηνιαίο ευρυζωνικό συμβόλαιο που διατίθεται στη χώρα.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ζιμπάμπουε έχει μία από τις χειρότερες ταχύτητες ευρυζωνικής σύνδεσης που βρέθηκαν στη μελέτη που αναλύει 121 χώρες, ανέφερε το Statista.com.

Αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα. Αν και οι υψηλές τιμές για κακές υπηρεσίες μπορεί να φαίνονται αντιφατικές με την πρώτη ματιά, η ανισορροπία μπορεί να εξηγηθεί από την κακή υποδομή και τα χαμηλότερα ποσοστά διείσδυσης του διαδικτύου σε ορισμένες χώρες, τα οποία μεταφράζονται σε υψηλότερο κόστος για ένα προϊόν που δεν είναι ακόμη πλήρως διαθέσιμο.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική υπάρχουν χώρες με προσιτές και αξιόπιστες συνδέσεις στο διαδίκτυο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτούνται μόλις 51 λεπτά εργασίας για να καλυφθεί το κόστος του διαδικτύου.

Εν τω μεταξύ, η Ρουμανία ξεχωρίζει για τις συγκριτικά χαμηλές τιμές του διαδικτύου, με τιμή που αντιστοιχεί σε 18 λεπτά εργασίας, και απέχει πολύ από την Ελλάδα, όπου απαιτούνται κατά μέσο όρο 3 ώρες και 42 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: statista.com