Οι πλουσιότεροι άνθρωποι των κρυπτονομισμάτων – 6 οι δισεκατομμυριούχοι του bitcoin

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι των κρυπτονομισμάτων – 6 οι δισεκατομμυριούχοι του bitcoin
Photo: AFP
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση του δείκτη αποδοχής των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως.

Μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών είναι οι δισεκατομμυριούχοι του bitcoin, σύμφωνα με νέα έρευνα που δείχνει πως σχεδόν μισό δισ. ατόμων χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα και ότι ελάχιστοι από αυτούς έχουν περιουσία που να φτάνει σε 7ψήφια ποσά ή και παραπάνω.

Σύμφωνα με στοιχεία του Crypto Wealth Report από την Henley & Partners, μέχρι τις 30 Ιουνίου υπήρχαν παγκοσμίως 425 εκατ. άτομα που χρησιμοποιούσαν κρυπτονομίσματα.

Από αυτούς, 88.200 άνθρωποι έχουν crypto assets αξία τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων, λιγότερο από το 1% επί του συνόλου των χρηστών κρυπτονομισμάτων. Περίπου 40.500 από αυτούς διατηρούν τις επενδύσεις τους σε bitcoin, κάτι λιγότερο από το 46% του συνόλου.

Ακόμα λιγότεροι έχουν περιουσία σε crypto που ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια, μόλις 182 άτομα. Οι 78 από αυτούς έχουν τις επενδύσεις τους σε bitcoin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον, μόλις 22 άτομα που έχουν κρυπτονομίσματα έχουν assets που ξεπερνούν σε αξία το 1 δισ. δολάρια. Και από αυτούς, μόλις οι 6 έχουν επενδύσεις σε bitcoin που ξεπερνούν τα «σύνορα» του 1 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος του Ιούνιο η συνολική αξίας της αγοράς των κρυπτονομισμάτων υπολογιζόταν σε 1,18 τρισ. δολάρια, ανέφερε το CNBC.

Η αποδοχή των crypto ανά τον κόσμο

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Henley & Partners διαμόρφωσε ένα δείκτη αποδοχής των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, που καταγράφει ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας υιοθέτησης των crypto, του ρυθμιστικού περιβάλλοντος και του τρόπου φορολόγησης τους.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι στην 23η θέση της σχετικής λίστας, μεταξύ 26 χωρών.

Όπως φαίνεται από την κατάταξη του δείκτη, το top-10 είναι το εξής:

  1. Σιγκαπούρη
  2. Ελβετία
  3. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  4. Χονγκ Κονγκ
  5. ΗΠΑ
  6. Αυστραλία
  7. Ηνωμένο Βασίλειο
  8. Καναδάς
  9. Μάλτα
  10. Μαλαισία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com