Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
DAVOS/SWITZERLAND, 23JAN11 - The WEF logo is seen on a window at the congress center during preparations for the upcoming Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 23, 2011. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Jolanda Flubacher

Πολιτικοί ηγέτες, διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων και διασημότητες θα συγκεντρωθούν αυτή την εβδομάδα στο Νταβός.

Τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια οικονομική κοινότητα θα τεθούν επί τάπητος στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας φέτος όπως κάθε χρόνο.

Ρίξτε μία ματιά σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ:

Είναι τόσο σπουδαίο γεγονός; Ναι. Συμμετέχουν 2.500 άνθρωποι από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 40 ηγετών κρατών. Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι «Κατακτώντας την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».

Λαμβάνει χώρα στα βουνά (κυριολεκτικά): Στα 1.560 μέτρα υψόμετρο, το Νταβός είναι η υψηλότερη πόλη της Ευρώπης.

Γιατί στο Νταβός; Λόγω παράδοσης. Επίσης, εξασφαλίζεται πολύ ευκολότερα η προστασία μίας εκδήλωσης σε μία πόλη που είναι «σφηνωμένη» στο βουνό, από ό,τι σε μία μεγάλη πόλη.

Το Νταβός είναι ασφαλές: Αν και δεν γίνονται επισήμως γνωστά τα σχετικά στοιχεία, εκτιμάται πως 5.000 ένστολοι φυλάσσουν την εκδήλωση.

Το Νταβός είναι ακριβό: Το εισιτήριο κοστίζει 20.000 δολάρια και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αν συμπεριληφθούν έξοδα διαμονής και αναψυχής, το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει τα 40.000 δολάρια.

Το Νταβός είναι «πράσινο»: Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα της πόλης πέφτουν κατά μέσο όρο έως και 30% κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης, χάρη στους ελέγχους στις εκπομπές των οχημάτων και στη χρήση των ηλεκτρικών μεταφορών.

Ποιος θα πάει φέτος; Σχεδόν όλοι όσοι πρωτοστατούν στην παγκόσμια οικονομική σκηνή (και όχι μόνο). Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Σάτια Ναντέλα, ο Τζακ Μα και ο Έρικ Σμιντ θα βρίσκονται εκεί, όπως δεκάδες άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρηματικών κολοσσών.

Εκεί θα βρίσκεται η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και δέκα διοικητές κεντρικών τραπεζών από χώρες όλου του κόσμου.

Δεν θα λείψουν και οι διασημότητες, καθώς στο Νταβός θα βρίσκονται και ο Μπόνο, αλλά και ο Λεονάρντο Ντι Κάμπριο.

Για την κάλυψη του γεγονότος, θα βρεθούν στο Νταβός 250 δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο.