Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πρώτη 11χρονη «αστροναύτη» της NASA

Η NASA επιστρατεύει τη βοήθεια μίας εταιρείας παιχνιδιών για να στρέψει το ενδιαφέρον των παιδιών στο διάστημα. 

H NASA θέλει να ενθαρρύνει τα παιδιά να κάνουν μεγάλα όνειρα και να απλωθούν στα αστέρια. Και παρουσίασε την 11χρονη Luciana Vega, που φιλοδοξεί να είναι το πρώτο κορίτσι που θα πατήσει το ποδαράκι της στον Άρη. Για όσους δεν κατάλαβαν, η Luciana είναι μια κούκλα.

«Είναι τόσο σημαντικό να βρίσκεις συναρπαστικούς καινούργιους τρόπους για να εμπνεύσεις την επόμενη γενιά μας εξερευνητών του διαστήματος» έγραψε, σε blog post της NASA, η αστροναύτης Μέγκαν Μακάρθουρ, μέλος του συμβουλευτικού επιτελείου του πρότζεκτ που εγκαινίασε η υπηρεσία με την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών American Doll.

«Θέλω πάντα να ενθαρρύνω κορίτσια και αγόρια να κυνηγούν τα όνειρά τους, όσο μεγάλα κι αν είναι, και πιστεύω ότι βοηθάει να δείχνεις πώς αυτά τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα» συνέχισε η αστροναύτης Μακάρθουρ.

nasa Luciana Vega

Με την αμερικανική εταιρεία συνεργάστηκαν επιστήμονες και ειδικοί της NASA. Μεταξύ των γυναικών της υπηρεσίας που συμμετείχαν στο πρότζεκτ ήταν – εκτός της αστροναύτη Μέγκαν Μακάρθουρ Μπένκεν – η πρώην επικεφαλής επιστήμων της NASA δρ. Έλεν Στόφαν, η διευθύνων σύμβουλος του US Space and Rocket Center δρ. Ντέμπορα Μπάρνχαρτ και η μάνατζερ για θέματα στρατηγικών συμμαχιών της NASA Μορίν Ο’ Μπράιεν.

Συνέβαλαν επίσης σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνοδεύει την εμφάνιση της Luciana, προσφέροντας προσομοιώσεις και κουίζ που μπορεί κανείς να βρει είτε στην εφαρμογή είτε στον εκπαιδευτικό ιστότοπο της αμερικανικής εταιρείας. Επιπλέον, η American Doll συνεργάστηκε με το Space Camp στη Χάντσβιλ της Αλαμπάμα (εκεί όπου γεννήθηκε το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ) για να προσφέρει στολές, αξεσουάρ και αντικείμενα αλλά και διαστημικό σταθμό και οικοσύστημα του Κόκκινου Πλανήτη. Όλα τα χρειαζούμενα για ένα επιτυχές ταξίδι της Luciana στον Άρη.