Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον καφέ στο γραφείο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον καφέ στο γραφείο
NEW YORK - AUGUST 03: In this Photo Illustration, a woman holds a cup of coffee on the street August 3, 2010 in New York City. J.M. Smucker Co. increased the list price an average of nine percent for most of its Folgers and Dunkin' Donuts coffees sold in the U.S. citing increases in the prices of green coffee. (Photo illustration by Mario Tama/Getty Images)

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιείτε καφέ στον χώρο εργασίας; Μπορεί να ενισχύσει πραγματικά την παραγωγικότητά σας; Έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ ήρθε η στιγμή να δείτε πόσο στενή σχέση έχετε με… τον καφέ, ειδικά εν ώρα εργασίας. Σύμφωνα με έρευνες, ο εργαζόμενος ξοδεύει περίπου 1.092 δολάρια κατά μέσο όρο τον χρόνο.

«Ένα γραφείο χωρίς καφέ είναι ένα λιγότερο παραγωγικό γραφείο» λένε, αλλά η έρευνα του Fortune έρχεται να δείξει τη πραγματική αλήθεια για το πώς συνδέεται ο καφές με την εργασία και την παραγωγικότητα.

Ο καφές αυξάνει την αντίληψη σας

Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί για το κατά πόσο η αίσθηση πως μετά από έναν καφέ είστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ή είναι δική σας εντύπωση – υπάρχει απάντηση.

Ερευνητές απ’ το London School of Hygiene & Tropical Medicine ισχυρίζεται πως έχετε δίκιο. Η καφεΐνη βελτιώνει την ικανότητα σας να δομείτε καλύτερα έννοιες, να επιχειρηματολογείτε, να προσανατολίζεστε πιο εύκολα καθώς και την αντίληψη σας. Απ’ την άλλη δεν υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη βελτίωση στις λεκτικές ικανότητες, εκτός από τη δυνατότητα να παραγγείλετε χωρίς να κάνετε σαρδάμ όταν παραγγέλνετε το «grande, quad, nonfat, one-pump, no-whip mocha καφέ σας».

Ο καφές αυξάνει το ηθικό σας ανάστημα

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Βόρειας Καρολίνας, τα άτομα που δε κοιμούνται αρκετές ώρες είναι πιο επιρρεπή σε κοινωνικές επιρροές , όπως ένα αφεντικό που θέλει να ξεπεράσει τις ηθικές γραμμές . Η καφεΐνη μπορεί να ενδυναμώσει την στάση της σπονδυλικής σας στήλης, ενισχύοντας τον αυτοέλεγχο σας και τη δύναμη της θέλησης σας όταν είστε εξαντλημένοι, προσθέτει ο συν-συγγραφέας Michael Christian.

Μάλλον πίνετε καφέ την λάθος ώρα

Το να πίνετε τον καφέ σας την στιγμή που ανοίγετε τα μάτια σας είναι λάθος. Μεταξύ 8πμ και 9πμ, το μεσημέρι και στη 1μμ καθώς και στις 5.30μμ με 6.30μμ, οι άνθρωποι έχουν μια απότομη άνοδο στα επίπεδα της κορτιζόλης του το οποίο βοηθάει το σώμα να μεταβολίζεται και να χρησιμοποιεί τη ζάχαρη και το λίπος για να παράγει ενέργεια. Με άλλα λόγια, ήδη φουλάρετε. Η «επιπλέον» καφεΐνη, λοιπόν, μπορεί να μειώσει την παραγωγή της κορτιζόλης , η οποία είναι αυτό που χρειάζεστε πραγματικά και ενδεχομένως να σας κάνει εξαρτημένους σε υψηλά επίπεδα καφεΐνης, ξεκινώντας έναν φαύλο κύκλο. Απολαύστε τον καφέ σας, λοιπόν, μεταξύ 9.30πμ και 11:30 πμ , και αν θέλετε έναν ακόμα προτιμήστε να τον πιείτε μεταξύ 1:30μμ και 3:30μμ.

Κάντε ένα διάλειμμα με τους συναδέλφους σας

Μια μελέτη από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης έδειξε ότι τα διαλείμματα με συναδέλφους για καφέ μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα. Η «δύναμη της κοινωνικής ομάδας ενός ατόμου λειτουργεί θετικά ως προς την παραγωγικότητα». Επιπλέον, τα «ταυτόχρονα» διαλείμματα δημιουργεί στενές σχέσεις μεταξύ τους, ενώ η «αλληλεπίδραση» αυτή αυξάνει την ικανοποίηση των εργαζομένων σχετικά με τη θέση εργασίας τους.

Αν είστε αγχωμένοι, μη πίνετε καφέ

Αν μια κακή μέρα στη δουλειά σας ωθεί στα άκρα (ψυχικά και συναισθηματικά), βάλτε κάτω το φλιτζάνι του καφέ . Μια μελέτη του Duke University Medical Center καθιστά σαφές ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της πίεσης του αίματος και της αδρεναλίνη σας . Όταν είστε αγχωμένοι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βρείτε απόλαυση.