Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Apple

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Apple

Στο Σαν Φρανσίσκο σήμερα ο Τιμ Κουκ θα αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, τα νέα λειτουργικά για Mac και iPhone και το πλάνο τριετίας της Apple.

Ανοίγει σε λίγες ώρες η αυλαία για την Worldwide Developers Conference, το ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών από όλο τον κόσμο που συνεργάζονται με την Apple. Παραδοσιακά, την έναρξη κηρύσσει πάντα ο CEO της Apple ανακοινώνοντας τις εξελίξεις στο software. Τι θα πει φέτος ο Τιμ Κουκ;

Τι αναμένεται
Το iOS 8. Η νέα έκδοση του λειτουργικού για iPhone και iPad, η οποία δεν θα είναι και τόσο διαφορετική από την προηγούμενη (όχι στο βαθμό που η 7 ήταν σε σχέση με την 6). Θα έχει, φυσικά, δεκάδες βελτιώσεις, καλύτερους χάρτες με πλοήγηση ΜΜΜ, καθώς και αλλαγές στην υπηρεσία Radio του iTunes.

Το Mac OS X 10.10. Μετά την μάλλον παγερή υποδοχή των Maverics, η Apple αλλάζει την όψη του λειτουργικού των Mac και το κάνει να μοιάζει περισσότερο με το iOS.

Το Healthbook. Η πολυαναμενόμενη «ιατρική» εφαρμογή που θα μετράει καρδιακούς παλμούς, άσκηση, ύπνο και άλλες σωματικές δραστηριότητες. Θα συνεργάζεται με συσκευές που υπάρχουν ήδη στην αγορά, όπως το FitBit.

Έξυπνο σπίτι. Πιθανότατα σήμερα θα μάθουμε τα σχέδια της Apple για το πώς μία εφαρμογή μπορεί να ελέγξει το οικιακό μας περιβάλλον (φώτα, ηλεκτρικές συσκευές, κλειδαριές κ.λπ.) μέσω της mobile συσκευής μας.

Νέοι Mac. Όλα δείχνουν πως σήμερα θα μάθουμε πώς μοιάζουν οι νέοι iMac, οι πανέμορφοι και πανίσχυροι desktop υπολογιστές της Apple, ενώ πολλοί αναμένουν πως θα ανακοινωθεί και το MacBook Air με retina display, χαρακτηριστικό που σήμερα έχουν μόνο τα MacBook Pro.

Τι δεν θα δούμε
Δεν θα ανακοινωθούν νέα iPhone, αυτά συνήθως παρουσιάζονται μετά τον Αύγουστο. Δεν θα δούμε τη νέα Apple TV. Και σίγουρα δεν θα ανακοινωθεί το πολυαναμενόμενο iWatch. Όλοι πιστεύουν πως μια τόσο μεγάλη ανακοίνωση θα γίνει είτε μόνη της, είτε μαζί με το iPhone 6 ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα.

Διαβάστε ακόμα:

AppStore σημαίνει 50 δισεκατομμύρια downloads

O ράπερ που υποχρέωσε την Apple να τον «χρυσώσει»

Super Deal: H Apple εξαγοράζει την Beats Electronics για 3 δισ. ευρώ

Η Apple απέσυρε παιχνίδι που σε κάνει dealer μαριχουάνας