Όλη η Εγνατία Οδός στο τσεπάκι σας

Όλη η Εγνατία Οδός στο τσεπάκι σας

Ένα νέο app σχεδιάστηκε για να ενημερώνει τους τουρίστες σχετικά με τα μέρη που μπορούν να επισκεφτούν κατά μήκος του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου.

Ο Κίριλ και η οικογένειά του, τουρίστες από τη Βουλγαρία, ετοιμάζονται να περάσουν οδικώς τα σύνορα για να επισκεφτούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Με το που εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος, ο Κίριλ ανοίγει τον υπολογιστή-ταμπλέτα του, στον οποίο έχει «κατεβάσει» δωρεάν την εφαρμογή (app) Via Egnatia. Αμέσως μαθαίνει ποια σημεία φυσικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος θα συναντήσει στο ταξίδι του κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Παράλληλα, αντλεί πληροφορίες σχετικά με το από πού μπορεί να αγοράσει ωραία κρασιά, που μπορεί να ζήσει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, αλλά και ποια δασική διαδρομή προσφέρεται για πεζοπορία.

Ο Κίριλ είναι μεν φανταστικό πρόσωπο και το app Via Egnatia βρίσκεται ακόμη υπό δημιουργία, αλλά οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του έχουν ήδη δρομολογηθεί υπό τον συντονισμό του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ώστε πολλοί τουρίστες σαν τον Κίριλ να έχουν στα αμέσως επόμενα χρόνια τις δυνατότητες που περιγράφονται παραπάνω.

Στόχος είναι η εφαρμογή να είναι διαθέσιμη το συντομότερο δυνατόν, ώστε ο επισκέπτης που θα εισέρχεται στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο από τις 13 πύλες εισόδου της χώρας να μπορεί να αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, μέσα από το smartphone του ή την ταμπλέτα του. Οι πληροφορίες θα προέρχονται από μια βάση δεδομένων, η οποία θα αποτελεί προϊόν ειδικών προτάσεων, που θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από εξειδικευμένες ομάδες εργασίας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Διοικητήριο, με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης θα μπορεί να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τις ομορφιές της Ελλάδας. «Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή VIA EGNATIA είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική. Γι’ αυτό και, παρουσία του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστου Βασιλάκου, καθόμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι με τις περιφέρειες, τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού, την Εγνατία Οδό Α.Ε., τη ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τον πρόεδρο του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο κ. Ελευθέριο Οικονόμου, προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου που απαιτεί συνέργειες και πολυσυμμετοχικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων», πρόσθεσε.

Την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας να σταθεί αρωγός στη μεγάλη τουριστική προσπάθεια, που κάνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με όλες τις περιφέρειες, εξέφρασε και ο κ.Βασιλάκος. «Τέτοιες δράσεις οι οποίες είναι αναπτυξιακές και προβάλλουν πολλαπλώς τη χώρα μας, τις έχουμε ήδη συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Με τον τρόπο αυτό και με τη σημερινή μου παρουσία στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη μεγάλη σημασία που δίνουμε στην περιφερειακή διάσταση της έρευνας και της τεχνολογίας, ώστε να αναδείξουμε όλες μας τις δυνατότητες. Το VIA EGNATIA είναι ένα έργο πραγματικά μεγάλο, που ξεκινά από όλα τα σημεία εισόδου της χώρας μας και πιστεύω ότι θα το υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», κατέληξε

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί δεν «απογειώνεται» η startup μου;

Δέκα ιδέες για ταξίδια το 2014

«Φορετή» τεχνολογία και ολογράμματα στα ταξίδια του μέλλοντος