Προσβάσιμο στο κοινό το Ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου

Προσβάσιμο στο κοινό το Ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου

Το «στολίδι» του Ανατολικού Λονδίνου αξιοποιήθηκε και είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό από τις 5 Απριλίου.

Δύο χρόνια μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου τα ολυμπιακά ακίνητα θα είναι πλέον προσβάσιμα για το κοινό. Οι εγκαταστάσεις που έφτασαν τα 9,3 δισ. στερλίνες αξιοποιήθηκαν και πλέον θα χρησιμοποιούνται εκ νέου.

Για τις ανάγκες των Αγώνων, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι, όπως το Ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου στην περιοχή Στράτφορντ, οι οποίοι έμειναν αχρησιμοποίητοι για αρκετό καιρό. Το τελευταίο διάστημα έγινε μεγάλος λόγος για το τι θα γίνει τελικά με τα ακίνητα, με φήμες να θέλουν τα σπίτια του ολυμπιακό χωρίο να δίνονται προς ενοικίαση, αλλά χωρίς καμία επιβεβαίωση.

Το Ολυμπιακό πάρκο, γνωστό και ως Ολυμπιακό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ, απλώνεται σε μια έκταση 2,5 τ.χλμ. και είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και δαπανήθηκαν περισσότερα από 12 δισ. λίρες στα -σχεδόν- 10 χρόνια που διήρκεσε η κατασκευή του.

Μετά τη λήξη των αγώνων περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια δαπανήθηκαν για την αξιοποίηση του χώρου, με αναπροσαρμογές των χώρων, δενδροφυτεύσεις και κατασκευές, δίνοντας στο λαό του Λονδίνου και όχι μόνο το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης.

Ο σχεδιαστής James Corner δήλωσε πως ονειρεύονται να δημιουργήσουν έναν μοναδικό χώρο, ιδανικά για παιχνίδι, καλλιτεχνικά δρώμενα και φεστιβάλ.

Ένα κομμάτι του πάρκου είχε ανοίξει ήδη με χιλιάδες επισκέπτες να περιφέρονται στις εγκαταστάσεις, ενώ ολόκληρος ο χώρος θα ανοίξει τις πόρτες του στις 5 Απριλίου αναμένοντας να ξεπεράσει τα 3 εκατ. επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμα:

«Η Ελλάδα είναι ιδέα για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο»

Αθήνα – Λονδίνο δύο φορές τη μέρα από την Ryanair

Θεϊκή ελληνική απόλαυση στην καρδιά του Λονδίνου