Ολοκληρώνει την επεξεργασία της λίστας το Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώνει την επεξεργασία της λίστας το Μέγαρο Μαξίμου

Τις τελευταίες λεπτομέρειες κοιτούν στην κυβέρνηση όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να παρουσιαστούν στους εταίρους.

Από τον Αντώνη Αντζολέτο

Όλα τα φώτα σήμερα στρέφονται στο Euroworking Group που συγκαλείται με τηλεδιάσκεψη. Το θέμα της ρευστότητας βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ δεν αποκλείεται σήμερα να παρουσιαστεί ένα προσχέδιο της λίστας των μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας της λίστας έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την δημοσιονομική απόδοση των μέτρων.

Μετά τις αποστάσεις που κράτησε η κυβέρνηση από τη Νάντια Βαλαβάνη σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ και την αύξηση του στα κοσμοπολίτικα νησιά το οικονομικό επιτελείο έχει ρίξει το βάρος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τη λαθραία διακίνηση τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και καυσίμων.
Επίσης στο στόχαστρο έχει μπει η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσω τριγωνικών / ενδοομιλικών συναλλαγών.

Πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα περιέχει και εκτιμήσεις σχετικά με την απόδοση μέτρων, όπως είναι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σε 100 δόσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η λίστα θα περιέχει και αποκρατικοποιήσεις μέσω συμπράξεων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αντιδρώντας σε κάθε περίπτωση στο «ξεπούλημα» του δημόσιου πλούτου, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Θετικά αξιολογούν το γεγονός ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τον EFSF να εξετάσει με γοργούς ρυθμούς το Ελληνικό αίτημα για επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τα κονδύλια του ΤΧΣ.

Από την κυβέρνηση σημειώνουν και την παρέμβαση του πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μαρτιν Σουλτς, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη λύση του χρηματοδοτικού προβλήματος έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: news247.gr