Ολοκληρώθηκε η εθελούσια έξοδος στην Εθνική

Ολοκληρώθηκε η εθελούσια έξοδος στην Εθνική

Αισιοδοξία για τη νέα χρονιά και ικανοποίηση για την εφαρμογή του προγράμματος που θα αποφέρει εξοικονόμηση 120 εκατ. ευρώ ετησίως εκφράζει η διοίκηση.

Το πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε στο χρόνο που είχε προσδιορισθεί, με τη συμμετοχή 2.510 εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

Ως αποτέλεσμα επέρχεται μείωση του μισθολογικού κόστους κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Τόσο λόγω της ισόρροπης κατανομής εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της Τράπεζας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα όσο και των μέτρων που έχουν ληφθεί, η εξυπηρέτησή του κοινού θα συνεχισθεί απρόσκοπτα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Αποκλείει «κούρεμα» καταθέσεων ο διοικητής της ΤτΕ

H διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σε μήνυμά της προς τους εργαζόμενους εν όψει του νέου έτους, εκφράζει την αισιοδοξία της για την καλύτερη πορεία της οικονομίας.

«Το 2014 ανατέλλει με καλύτερους οιωνούς, σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο ύφεσης και έντονης αβεβαιότητας, η επάνοδος της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι ορατή», αναφέρει ο πρόεδρος της Εθνικής Γιώργος Ζανιάς και ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

«Η νέα αφετηρία που χαράζει βρίσκει την Εθνική Τράπεζα δυνατή έχοντας πετύχει μια σειρά από στόχους τους οποίους είχε θέσει. Καθοριστική ήταν η συμβολή των εργαζομένων στην επίτευξη αυτών των στόχων και ιδιαίτερα στην κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας και την επίτευξη υψηλών επιπέδων ρευστότητας. ξΞεκινάμε από νέα αφετηρία με δεδομένο ότι τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν κατά κύριο λόγο επιλυθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απαιτηθεί και πάλι προσπάθεια, συνέπεια, ομαδικότητα για νέες επιτυχίες», αναφέρει η διοίκηση στο μήνημά της.